Blog
PADESÁT I: Zlato – léčivé, magické, krásné, cenné
Začínám nejcennějším dárkem nejen z pohledu jeho ceny, ale protože jsem jej dostala od své maminky. Přišel by od obou rodičů. Ale nemohl.
PADESÁT: Padesátiny jsou zde a s nimi můj povídací cyklus
Náročný rok, hodně náročný. A krásný vstup do nového desetiletí – popovídáme si?
Dárkový poukaz
Na mé služby si můžete nechat vyrobit dárkový poukaz. Nakoukněte!
Vaření podle Julie Child (2)
Tak jsme to s Martinkou zase udělaly! Zatím se nám daří co měsíc se sejít a vařit podle úžasné Julie Child a její kuchařky Umění francouzské kuchyně. Tak mrkněte níže na fotky a popis tří připravovaných jídel a ještě níže na fotogalerii!
Lišejníky – zázrak přírody
Po rozkliknutí se můžete podívat na fotogalerii několika beskydských lišejníků.
Vaření podle Julie Child (s Martinkou)
Tak jsme vařily podle Julie! A bylo to skvělé! Potato dauphinoise, tarte Tatin a slaný quiche.
Podzimní houby vyrazily zpod listí a jsou tu!
Les je plný hub! Podzimní houby a začínající zimní druhy jsou doslova všude… komentovaná fotogalerie.
Mateřídouškový likér
Mateřídouškový likér je výborný pro chladná a vlhká roční období, kdy nás trápí kašel.
Mým předkem je kronikář Zašové
Teprve nedávno jsem díky své tetě Daně a mamince Jarmile zjistila, že předek mého slovenského dědečka byl významný muž obce Zašová.
Dřín obecný – okrasný i užitečný keř s jedlými plody
Dřín s plody, jimž se říká dřínky, patří mezi oblíbené keře v permakultuře. Slouží totiž jako keř, zároveň je ozdobný listem i plodem, a navíc má plody jedlé.
Zlín: konečně přednáška naživo!
Po roce (a vlastně ještě delší době) ve zlínském Jiném světě! Téma: Zdravá strava od jara do jara. Mrkněte do příspěvku!
Mirebelková marmeláda aneb Ovoce, kterého si málokdo všimne
Mirabelky a podobné „divoké“ ovoce jsou pozapomenuté plody, z nichž můžete udělat spoustu zajímavých jídel. Zde recept na marmeládu.