Od ledna třídílný cyklus Zdravá strava podle čínské medicíny (online)!

Blog

Vaření podle Julie Child (2)

Vaření podle Julie Child (2)

Tak jsme to s Martinkou zase udělaly! Zatím se nám daří co měsíc se sejít a vařit podle úžasné Julie Child a její kuchařky Umění francouzské kuchyně. Tak mrkněte níže na fotky a popis tří připravovaných jídel a ještě níže na fotogalerii!

Mateřídouškový likér

Mateřídouškový likér

Mateřídouškový likér je výborný pro chladná a vlhká roční období, kdy nás trápí kašel.

Mým předkem je kronikář Zašové

Mým předkem je kronikář Zašové

Teprve nedávno jsem díky své tetě Daně a mamince Jarmile zjistila, že předek mého slovenského dědečka byl významný muž obce Zašová.

Zlín: konečně přednáška naživo!

Zlín: konečně přednáška naživo!

Po roce (a vlastně ještě delší době) ve zlínském Jiném světě! Téma: Zdravá strava od jara do jara. Mrkněte do příspěvku!

Sciachiatta (vegetarian)

Sciachiatta (vegetarian)

Perfektní oběd nebo svačina! Domácí kynuté těsto ze špaldové mouky plněné kvalitní zeleninou. Nahoře rozpečený parmazán…

Nakládané farmářské okurky

Nakládané farmářské okurky

Koukněte na rodinný recept na sterilované okurky. Vynikající na zimu! Když si seženete farmářské nebo bio okurky, neprohloupíte :-).

Letní rybízový koláč od babičky

Letní rybízový koláč od babičky

Jeden z mých nejoblíbenějších koláčů, který znám od dětství. Recept se dědí od babičky a její maminky, i když vím, že už jej najdete i běžně veřejně :-). Hlavně je úžasný kombinací sladkého korpusu a kyselé horní vrstvy. Určitě zkuste! A je bez pečicího prášku :-).