Blog

Mateřídouškový likér

Mateřídouškový likér

Mateřídouškový likér je výborný pro chladná a vlhká roční období, kdy nás trápí kašel.

Mým předkem je kronikář Zašové

Mým předkem je kronikář Zašové

Teprve nedávno jsem díky své tetě Daně a mamince Jarmile zjistila, že předek mého slovenského dědečka byl významný muž obce Zašová.

Zlín: konečně přednáška naživo!

Zlín: konečně přednáška naživo!

Po roce (a vlastně ještě delší době) ve zlínském Jiném světě! Téma: Zdravá strava od jara do jara. Mrkněte do příspěvku!

Sciachiatta (vegetarian)

Sciachiatta (vegetarian)

Perfektní oběd nebo svačina! Domácí kynuté těsto ze špaldové mouky plněné kvalitní zeleninou. Nahoře rozpečený parmazán…

Nakládané farmářské okurky

Nakládané farmářské okurky

Koukněte na rodinný recept na sterilované okurky. Vynikající na zimu! Když si seženete farmářské nebo bio okurky, neprohloupíte :-).

Letní rybízový koláč od babičky

Letní rybízový koláč od babičky

Jeden z mých nejoblíbenějších koláčů, který znám od dětství. Recept se dědí od babičky a její maminky, i když vím, že už jej najdete i běžně veřejně :-). Hlavně je úžasný kombinací sladkého korpusu a kyselé horní vrstvy. Určitě zkuste! A je bez pečicího prášku :-).

Kopretina řimbaba – tinktura

Kopretina řimbaba – tinktura

Krásná pevná rostlinka nižšího vzrůstu, než jsme u kopretin zvyklí. Já si ji nakládám na tinkturu pomáhající při migrénách, jimiž trpím. Mrkněte na více info!

Josta – kouzelné ovoce pro vaše játra

Josta – kouzelné ovoce pro vaše játra

Josta je kombinace černého rybízu a angreštu a je naprosto skvělá hlavně na jaře k uvolnění a vyživení jater. Co tedy dělat, když zraje ve vrcholném létě? Udělejte si z ní kompot!

Čtvrtek 15. 7.: Online stream – vaření v přímém přenosu!

Čtvrtek 15. 7.: Online stream – vaření v přímém přenosu!

S díky jsem přijala nabídku majitelky farmářské prodejny Farma domů Lenky Folwarczné na spojení našich kuchařských sil 🙂 a zprostředkování toho, jak obě vaříme z farmářských surovin, jež nabízí její úžasná karvinská prodejna. Začátek plánujeme na 11.00 hod. přes...