Od konce června mám volno. Na regeneraci, na dodělání kurzů. Už mám ale vypsány akce od září, tak koukněte do kalendáře

Tak jsme to s Martinkou zase udělaly! Zatím se nám daří co měsíc se sejít a vařit podle úžasné Julie Child a její kuchařky Umění francouzské kuchyně. Tak mrkněte níže na fotky a popis tří připravovaných jídel a ještě níže na fotogalerii!

Toustový chléb

  • bio mouka
  • máslo
  • sůl
  • bio mléko
  • voda
  • droždí

Nic víc. Výsledek byl dokonalý. Chléb se dělal celý den a byl třikrát kynutý. Máslo se vtíralo do zpracovávaného těsta dlaní, jak ukazuje jedna z fotek níže ve fotogalerii.


Žampionová polévka

Zcela jiný postup, než jsme kdy s Martinkou znaly a používaly!… Začíná se jíškou dělanou MIMO PLAMEN a postupně se přidávají ingredience…. To, co vypadá jako nasekané ořechy, jsou ručně nasekané dokonalé žampiony ….Je báječná! Jemná s čerstvým estragonem.


Hruškový flan

Jemné palačinkové těsto. Hrušky výběrové kvality. Macerace hrušek v koňaku…


Kam za recepty?

Píšete si o recepty – doporučuji si koupit přímo české vydání kuchařky Julie Child. …Recepty vám s Marťou nemůžeme napsat – třeba ten na tousťák má deset tiskových stran.


Podrobná fotogalerie (chronologicky dle receptů)