Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Připojila jsem se k novému instagramovému hashtagu #cookforukraine. Během následujících týdnů se pokusím poznat ukrajinskou kuchyni a doslova nasát atmosféru této země. Materiální pomoc jsme už poslali jako rodina, za Zbožňovanou ženu i za Shanti Academy. Nyní tedy věnuji energii a čas ukrajinské kuchyni. I zde vám nasdílím pár vyzkoušených receptů.

První je na placky s názvem deruny.

Ukrajinské deruny

Suroviny:

  • oloupané brambory a jedna cibule (množství podle strávníků)
  • 1–2 velká bio vejce
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • bio hladká mouka
  • tuk
  • zakysaná smetana
  • zelenina podle chuti a bylinky podle chuti

Postup:

Brambory a cibuli jsem oloupala a napřed namlela najemno v chopperu. Přidejte vejce, mouku podle potřeby (těsto má být husté jako na bramboráky), sůl a pepř, promíchejte a prožeňte tyčovým mixerem.

Na směsi sádla a bio řepkového oleje smažte placičky.

Podávají se ještě teplé s kysanou smetanou ochucenou bylinkami a zeleninovou oblohou. Na tu jsem použila čerstvou papriku, kterou jsem omyla, zbavila jadérek a na chvíli ponořila do vroucí vody, aby nebyla studená.

Dobrou chuť – смачного!


Jaké ukrajinské recepty najdete na tomto webu?