Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Blog

Superzdravá pomazánka s česnáčkem a naklíčenými černými fazolkami

Superzdravá pomazánka s česnáčkem a naklíčenými černými fazolkami

Nechejte naklíčit černé fazolky (na klíčcích se nesmí objevit zelené lístečky). Pak je přibližně půl hodiny pomalu restujte na těžké litinové pánvi na troše tuku, aby prošly tepelným zpracováním. Nakrájejte nadrobno česnáčkové listy, přidejte hodně změklé máslo a sůl...

Polévka z česnáčku lékařského (vegetarian)

Polévka z česnáčku lékařského (vegetarian)

Nasbírejte si česnáček a listy najemno nasekejte. Na tuku zpěňte cibulku nakrájenou nadrobno, zalijte vodou, přidejte česnáček a osolte. Nechejte čtvrt hodiny vařit. Pak přilijte trochu vody s rozmíchanou bio moukou a pomalu přes vidličku vlévejte do polévky...

Jógová rozcvička pro vás ZDARMA

Jógová rozcvička pro vás ZDARMA

Moji milí, nahrála jsem pro vás svou pár let starou jógovou rozcvičku pro všechny. Má to skoro 15 minut. *** Snad to využijete (a snad odkaz bude fungovat 🙂 ). Namasté!

Palačinky z medvědího česneku

Palačinky z medvědího česneku

Palačinky z medvědího česneku, zapečené se šunkou a parmazánem, obložené salátkem, nás naprosto nadchly! Především netradiční a naprosto přírodní zelenou barvou, jejíž odstín jsme s Betty ladily průběžně při mixování směsi :-). Určitě by šlo použít namísto medvědího...

Orsej jarní

Informace o orseji najdete zde. Recepty:  

Kopřiva dvoudomá

Informace o kopřivě najdete tady. Recepty: Kopřivový adaptogen na zimu Kopřivový sirup Kopřivový špenát nejen se špaldovými knedlíky Samičí květenství do polévek a pomazánek Velikonoční hlavička s kopřivou a medvědím česnekem

Popenec břečťanovitý

Informace o popenci najdete zde. Recepty: Čerstvé byliny a jedlá divočina v soli Tradiční evropský domácí knedlík

Bršlice kozí noha

Bršlice kozí noha

Informace o bršlici najdete zde. Recepty: Jacket potatoes s bršlicí Pizza s bršlicí kozí nohou Polévka z bršlice a dalších bylin Bršlice (a další byliny) v soli na zimu Pečené farmářské kuře na domácím kysaném zelí s bršlicí  

Česnáček lékařský

Informace o česnáčku zde. Recepty: Fantastické pesto z česnáčku a medvědího česneku Polévka z česnáčku lékařského Pomazánka z naklíčených černých fazolí a nasekaného česnáčku lékařského Česnáček do bylinkového másla i na...

Medvědí česnek

Informace o medvědím česneku najdete zde. Recepty: "Bujon" z medvědího česneku Fantastické pesto z česnáčku a medvědího česneku Hrstková polévka z medvědího česneku Naložená poupata medvědího česneku (Nejen) velikonoční hlavička s ptačincem a medvědím česnekem...

Jedlá divočina

Jedlá divočina

Je to ekologické, je to in, je to zdravé, je to plné živin, které z konvenčního ovoce a zeleniny již pomalu mizejí… řeč je o jedlé divočině (neboli divokých bylinách, divoké zelenině). S tím, jak jsme zvyklí brát potraviny z regálů supermarketů, postupně skoro...

Česnáček lékařský – rostlinka do jarní polévky z devatera bylin

Česnáček lékařský – rostlinka do jarní polévky z devatera bylin

Česnáček lékařský patří do takzvané jedlé divočiny. Je to bylina a divoká zelenina, kterou jsem přidala do svého repertoáru teprve minulou sezonu. Na rozdíl od česneku medvědího má delší sezonu sklízení a dá se využít více částí rostliny. Může být součástí takzvané...