Od konce června mám volno. Na regeneraci, na dodělání kurzů. Už mám ale vypsány akce od září, tak koukněte do kalendáře

Je to ekologické, je to in, je to zdravé, je to plné živin, které z konvenčního ovoce a zeleniny již pomalu mizejí… řeč je o jedlé divočině (neboli divokých bylinách, divoké zelenině). S tím, jak jsme zvyklí brát potraviny z regálů supermarketů, postupně skoro vymizela schopnost získávat cenné jedlé položky našeho jídelníčku z přírody.

Proč vařit s jedlou divočinou?

  • není zatížena intenzivním a/či konvenčním zemědělstvím (dávejte si pozor na kvalitu stanoviště, na němž sbíráte)
  • obsahuje skoro stejné množství živin, které dříve obsahovala tradičně pěstovaná zelenina
  • obsahuje mnohem více živin (prvků, vitaminů) než současné /i bio/ produkty z jakéhokoli (i farmářského) obchodu
  • je zadarmo
  • je ekologická a udržitelná (a v případech invazivních rostlin, což je většina jedlé zeleniny, navíc mírná redukce prospívá přírodě)

Pojďte se s ní naučit vařit! Na tomto rozcestníku najdete rozklikávací buttony řazené podle názvů rostlin, které jsou vhodné k využití jako jedlá divočina. Plnit budu stránku postupně, prosím o trpělivost :-).

[maxbutton id=“52″ ]  [maxbutton id=“29″ ]


[maxbutton id=“24″]  [maxbutton id=“33″ ]


[maxbutton id=“25″ ]  [maxbutton id=“30″ ]


[maxbutton id=“23″ ]  [maxbutton id=“72″ ]


[maxbutton id=“27″ ]  [maxbutton id=“71″ ]


[maxbutton id=“28″ ]  [maxbutton id=“32″ ]


[maxbutton id=“31″ ]