Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Tofu je potravina, kterou u nás v Shanti Academy při výuce dietetiky moc nedoporučujeme. Varianta, kterou prodává například DM Drogerie Markt, je i přes svůj certifikovaný bio původ potravina vysoce průmyslově zpracovaná, což devalvuje její jinak prima vlastnosti. Pokud tedy chcete vařit s tofu, vřele doporučuji koupit čerstvé v některé z prodejen korejských nebo čínských potravin – v Ostravě patří mezi ty, které mají i eshop a zasílají poštou, třeba firma Shin K food. Jak vypadá čerstvé tofu, vidíte na jedné z fotek níže.

Suroviny:

  • čerstvé tofu nakrájené na kostky
  • brokolice (zde baby brokolice, rozebraná na růžičky se stonkem nakrájeným na kousky)
  • bio sojová omáčka
  • čerstvý pepř a podle chuti sůl
  • třtinový cukr
  • kvalitní rýže
  • kvalitní olivový olej
  • bio škrob (zde kukuřičný)
Takto vypadá čerstvé tofu vyndané z obalu a nálevu. Jeho doporučená doba spotřeby bývá kolem 14 dnů.

Postup:

Je velmi jednoduchý. Na olivovém oleji opečte kousky tofu (trvá to déle než u trvanlivého tofu). Pak přihoďte brokolici a ještě chvíli restujte. Potom zalijte sojovou omáčkou smíchanou s lžicí třtinového cukru a nechejte tekutinu odpařit. Pak rozmíchejte v cca 2 deci vody škrob, vylijte do směsi a nechejte odpařit a zhoustnout. Podávala jsem s uvařenou rýží a čerstvým listovým salátem se zálivkou.