Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Baví mě loupat z lusků čerstvé hrášky… voňavé, světle zelené, šťavnaté! Pokud tuto vášeň nesdílíte, nevadí, kupte si mražený hrášek, nejlépe bio (třeba Alnatura).

Polévka je z několika mála surovin, a to je na ní taky to příjemné.

Suroviny:

  • mražený (bio) nebo čerstvě vyloupaný hrášek (nehodí se ani sušený namočený, ani z konzervy)
  • velký batát
  • kus pórku
  • 2 menší brambory
  • kus másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

4/5 hrášku dejte do vody společně s pórkem, brambory a batátem, osolte, opepřete a nechejte přibližně půl hodiny vařit. Vše řádně rozmixujte. V polévce nechejte rozpustit podle chuti máslo a 1/5 hrášku nechejte v polévce vcelku po mixování. Dosolte, dopepřete a podávejte.