Baví mě loupat z lusků čerstvé hrášky… voňavé, světle zelené, šťavnaté! Pokud tuto vášeň nesdílíte, nevadí, kupte si mražený hrášek, nejlépe bio (třeba Alnatura).
Polévka je z několika mála surovin, a to je na ní taky to příjemné.
Suroviny:
- mražený (bio) nebo čerstvě vyloupaný hrášek (nehodí se ani sušený namočený, ani z konzervy)
- velký batát
- kus pórku
- 2 menší brambory
- kus másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup:
4/5 hrášku dejte do vody společně s pórkem, brambory a batátem, osolte, opepřete a nechejte přibližně půl hodiny vařit. Vše řádně rozmixujte. V polévce nechejte rozpustit podle chuti máslo a 1/5 hrášku nechejte v polévce vcelku po mixování. Dosolte, dopepřete a podávejte.