Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Palačinky jsou tak základní jídlo, že na ně buď často zapomínáme (a nepřipravujeme je), nebo neznáme přesný poměr surovin, a tak namísto tenkých, zlehka opečených palačinek máme tlusté a potrhané placky.

Tento recept není můj, ani není mé rodiny. Našla jsem jej kdysi v báječné kuchařce Minutové variace a od té doby si poměry surovin pro palačinky pamatuji – a používám jej pro slanou i sladkou variantu.

Suroviny:

  • 2,5 dc mléka (dávám bio)
  • 100 g hladké mouky (dávám bio z DM)
  • špetku soli (i pro sladkou variantu)
  • 3 vejce
  • cca 3 lžíce natátého másla

Postup:

Vejce, mouku, sůl a mléko rozšlehám do hladkého těsta. Na plotně rozehřeju máslo a postupně a opatrně je vmíchám do těsta. I kdyby se vám těsto zdálo řídké, nepřidávejte mouku!

První palačinka se obvykle nepovede, ale „přichystá“ pánev na další kousky. Z tohoto množství těsta připravíte asi 6 palačinek

Smažení:

Pod první palačinku dávám zbytek natátého másla – vždy pár kapek zůstane. Pro další palačinky už máslo nedávám, stačí to, které je v těstu.