Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Uvařte si skvělou luštěninovou polévku podle italského receptu. Doporučuji dodržet různé druhy luštěnin, protože tím, že se každý druh uvaří na jinou tvrdost, je to velmi příjemné na skus.

Suroviny:

  • fazole
  • suchý hrách
  • čočka Eston
  • červená čočka
  • adzuki
  • dlouhé fazole vigna (nebo fazolové lusky)
  • ječmen
  • cibule
  • mrkev
  • petržel
  • nastrouhaný čerstvý parmazán
  • co nejlepší olivový olej, já měla Prémiový BIO extra panenský olivový olej MICELI & SENSAT DELICATO 500 ml ze Sicílie od firmy Olivum
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Najemno nasekanou kořenovou zeleninu orestujte na olivovém oleji, spojte s uvařenými luštěninami s ječmenem a ještě povařte.

Postup:

Namočte všechny luštěniny společně s ječmenem na 12 hodin do studené vody. Pak slijte, propláchněte a dejte vařit s buketem čerstvých bylin (např. majoránka, tymián, bobkový list, rozmarýn, „maggi“ apod.). Vařte zhruba hodinu, než bude vše al dente. Zvlášť na pánvi na olivovém oleji orestujte kořenovou zeleninu, kterou předtím najemno nasekáte v elektrickém sekáčku, případně hodně najemno nakrájíte ručně. Slité a propláchnuté luštěniny s ječmenem dejte znovu do hrnce, přidejte zeleninu, zalijte, osolte a opepřete a vařte zhruba půl hodiny.

Podávání:

Podávejte posypané čerstvým parmazánem, zakápnuté (jemně zalité) olivovým olejem a třeba s kvalitním italským chlebem (foccacciou). Na večeři je ideální varianta bez pečiva, polévka dostatečně zasytí díky ječmenu.