Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Blog

Josta – kouzelné ovoce pro vaše játra

Josta – kouzelné ovoce pro vaše játra

Josta je kombinace černého rybízu a angreštu a je naprosto skvělá hlavně na jaře k uvolnění a vyživení jater. Co tedy dělat, když zraje ve vrcholném létě? Udělejte si z ní kompot!

Čtvrtek 15. 7.: Online stream – vaření v přímém přenosu!

Čtvrtek 15. 7.: Online stream – vaření v přímém přenosu!

S díky jsem přijala nabídku majitelky farmářské prodejny Farma domů Lenky Folwarczné na spojení našich kuchařských sil 🙂 a zprostředkování toho, jak obě vaříme z farmářských surovin, jež nabízí její úžasná karvinská prodejna. Začátek plánujeme na 11.00 hod. přes...

eBook pro vás! Ohnivá kuchařka

eBook pro vás! Ohnivá kuchařka

Žhavá kuchařka se zdravými recepty na letní čas! Společná práce Daniely Pilařové, MUDr. Petry Uríkové a Romany Farne! eBook seženete na webu Uzdrav sám sebe, a jakmile příspěvek rozkliknete, dostanete se přímo k linku. O čem to je? 84 stran plných nejen letních receptů a fotek, ale taky komentářů k nim.

Nezralé vlašské ořechy – recepty

Nezralé vlašské ořechy – recepty

Úvodní úprava ořechů je vždy stejná. Sbírejte do 24. 6., později už ne, jsou tvrdé. Pak je nejméně týden máčejte ve vodě, kterou denně vyměňujete (delší doba máčení nevadí). Ořechy je před máčením nutné na několika místech propláchnout. Proč? Ořechy, a obzvlášť ve své nezralé podobě, jsou velmi silné. Pokud byste je nenamáčeli, může vás pak z jejich konzumace silně bolet hlava. Po rozkliknutí recepty!

Nezralý ořešák vlašský

Nezralý ořešák vlašský

Nasbírejte do 24. 6.! Ne později. Propíchejte jako voodoo panenky, dejte do vody a tu každý den po dobu sedmi dní měňte. Za týden si řekneme, co s tím dál – sledujte sociální sítě ZŽ!

Sobotní odpoledne v Suchdole nad Odrou

Sobotní odpoledne v Suchdole nad Odrou

S účastnicemi prvního ročníku třívíkendové bylinkové školy u Šárky Laštovičkové. Moje témata: Diagnostický úvod do TCM; Mite, medium a forte léčivky; Úvod do planetárního členění bylin. To vše jako vstup do tématu LÉČIVÉ HOUBY. Příště...

Propolisová tinktura na odkoupení

Propolisová tinktura na odkoupení

Z domácí slivovice, z bio propolisu, zrající měsíc na slunci. Užití: vnitřně po kapkách na odplísnění organismu (můžete naředit 50:50, stále bude dostatečně silná), zevně při problémech všeho druhu v dutině ústní Balení: 50 ml, ccena: 390 Kč (plus poštovné, pokud...

Pravokořenná jabloň

TOTO JE ONA. Pravokořenná jabloň z naší zahrady. Je to pomalá kráska.... Zasazena byla před osmi lety a poprvé vykvetla vloni. Jediným kvítkem. Z něj bylo jediné jablko. A letos tato nádherná dáma vykvetla doslova celá.... V ČEM JE KOUZLO PRAVOKOŘENNÝCH STROMŮ A KEŘŮ?...

Kerblík lesní – koukat, nesbírat :-)

Kerblík lesní – koukat, nesbírat 🙂

Fakt vám nedoporučuju jej sbírat. Je neskutečně podobný smrtelně jedovatému bolehlavu plamatému Kerblík: má ve spodní části také červenofialově flekatý stonekale tento stonek je po celé délce jemné chlupatý, což bolehlav není (pozor! Tento jediný rozlišovací znak...

Chmelové výhonky

Chmelové výhonky

Chmelové výhonky rostou právě teď! Na fotkách vidíte, jak vypadají (pod chmelem v košíku také pár uší Jidášových 🙂 ) – v přírodě je snadno přehlédnete, proto doporučuju, abyste si všímali prostoru pod zaschlými starými šlahouny chmele, obtočenými kolem stromů a...

Přesunuto na 22. 2.: Jóga online (vleže, vsedě, v kleku :-) )

Přesunuto na 22. 2.: Jóga online (vleže, vsedě, v kleku 🙂 )

Zvu vás na další online jógu, tentokrát hezky bianco a pomalu – nejvýše se zvedneme do kleku a jinak si budeme užívat pomalého protahování a posilování. V pondělí 22. 2. od 18.30 do 20.00 hod. Přidáme praxi nadi soddhany (pránájámy) a celkově to bude spíš zklidňující...