Od konce června mám volno. Na regeneraci, na dodělání kurzů. Už mám ale vypsány akce od září, tak koukněte do kalendáře

Chmelové výhonky rostou právě teď! Na fotkách vidíte, jak vypadají (pod chmelem v košíku také pár uší Jidášových 🙂 ) – v přírodě je snadno přehlédnete, proto doporučuju, abyste si všímali prostoru pod zaschlými starými šlahouny chmele, obtočenými kolem stromů a keřů. Tam je jistě objevíte. Nasekané a podušené se hodí jako příloha, připomínají chřest. Jako jarní jedlá divočina uvolňují a vyživují játra a sedují. Pozor, u citlivých lidí může jejich konzumace vyvolat bolest hlavy, přece jen je to mírný „opiát“ :-).

Pokud vás zajímá jedlá divočina víc, navštivte můj profil na webu Uzdrav sám sebe, kde najdete můj kurz Jedlá divočina (jedlé divoké byliny) a zároveň i eBook na stejné téma.