Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Blog

19. 7.: Den s indickým vegetariánským vařením

V rámci letní školy dietetiky při TCM Academy jsou ještě čtyři volná místa pro zájemce o indickou vegetariánskou kuchyni. Čeká vás vaření dhalu (luštěnin), lilkovo-rajčatové zeleninové směsi, placek, idli/masala dos a mnoho cenných informací! Cena za den/osobu: 990 Kč...

Obrácený drobenkový koláč s rozmarýnem (bez vajec a kypřicího prášku)

Obrácený drobenkový koláč s rozmarýnem (bez vajec a kypřicího prášku)

Obrácený drobenkový koláč s rozmarýnem je tip* na letní zpracovávání ovoce tak, aby nebylo syrové, a tudíž neoslabovalo Slezinu, ačkoli samozřejmě použitý cukr a máslo zvyšují kalorickou hodnotu pokrmu. Největším překvapením pro mě bylo použití rozmarýnu, který jsem...

Letní čerstvé ovoce? Ano, ale… (tip na sladkou rýži)

Letní čerstvé ovoce? Ano, ale… (tip na sladkou rýži)

Všichni se asi těšíme, že v létě do sebe "natankujeme" velké dávky vitaminů z čerstvého ovoce a zeleniny. Obecně panuje povědomí, že nás to nadlouho zásobuje vitaminy a prvky. Z pohledu tradiční čínské medicíny to ale úplně takto není... a já to na svém zdraví...

Echinacea (třapatka nachová): domácí tinktura

Echinacea (třapatka nachová): domácí tinktura

Pravidelně každoročně si doma připravuji tinkturu z echinacey (třapatky nachové). Echinaceu jsem si po více pokusech nasadila úspěšně doma na bylinnou spirálu, kde se každoročně sama obnovuje. Vždy v plném květu seberu květenství, nasypu do skleněné dózy a zaliju...

O prázdninovém mizení…

O prázdninovém mizení…

Stejně jako vloni touto dobou jsem se i letos úvodem prázdnin trochu odmlčela. Máme za sebou jako rodina nádherný výlet do Bavorska (Grainau, Bad Tölz apod.), kde jsme se mimo jiné stavili do Muzea Big Bena, protože tenhle vtipný seriál fakt miluju! Ovšem Alpy... to...

Bylinářství a jóga na Antariku začínají

Bylinářství a jóga na Antariku začínají

Po několika letech, kdy jsem studovala nová témata a vedla jen pravidelné kurzy a zahraniční pobyty, jsem se opět ocitla na Antariku, tentokrát na dříve pravidelné víkendovce, již ovšem tentokrát vedu úplně sama... nesmírně se těším a – zároveň cítím velkou...

Guraidhoo – ostrov na Maledivách, kde jsme byli…

Guraidhoo – ostrov na Maledivách, kde jsme byli…

Až po našem návratu z Malediv bylo na Youtube zveřejněno video, které láká na ostrov, kde jsme my strávili nádherný týden - Guraidhoo. Vyhnuli jsme se resortům a strávili nádherné chvíle mezi "domorodci", viděli jejich život a nakupovali v jejich obchůdcích. V roce...

Polentová kaše (vegetarian)

Polentová kaše (vegetarian)

Výborná snídaně! 150 g polenty (bio) vmícháme do 800 ml mléka a vody, které jsme přivedli k varu. Počkáme, až směs zhoustne, ochutíme mletým pepřem, bio zeleninovým vývarem, nastrouhaným sýrem (parmazán), osmaženými kousky česneku - já dala navíc "jedlou divočinu"...

Třezalka tečkovaná a její mnohostranné využití

Třezalka tečkovaná a její mnohostranné využití

Tak nám rozkvetla třezalka... (Hypericum perforatum). Olej z ní připravený (a třeba macerovaný nejen s třezalkou, ale také fenyklovými semeny – tip Romany Farne) je jedním z nejlepších masérských olejů pro použití při problémech s ploténkami. To ale není jediné...

23.–29. 3. 2018: Změna hotelu v destinaci Gokarna

23.–29. 3. 2018: Změna hotelu v destinaci Gokarna

V tomto krásném ájurvédském centru budeme bydlet od 23. do 29. 3. 2019 po přeletu ze severu Indie při našem čajovo-jógovo-mořském putování. Je přímo na pláži, má vynikající kuchyni, součástí pobytu (v ceně) bude vyšetření ájurvédským lékařem a jedna ájurvédská terapie...

Petr Zelík: Oxalis story aneb Čtyřlístek štěstí přináší

Petr Zelík: Oxalis story aneb Čtyřlístek štěstí přináší

Vřele doporučuji tuhle krásnou a zpola cestovatelskou knihu o jednom výborném podnikatelském nápadu, o vášni pro čaj (a kávu), o cestování za těmito komoditami. Autorem je majitel Oxalisu Ing. Petr Zelík, který přijal pozvání na letošní ročník Dne pro férový život v...