Blog
W.-D. Storl: Plevele v naší zahradě (nová kniha)
Vyšel český překlad jedné z novějších knih W.-D. Storla! Jmenuje se Zahradníkův rok 2 – Plevele v naší zahradě a provede vás nejčastějšími plevely, jež se usazují poblíž našich bydlišť. Řadu z nich lze využít jako jedlou divočinu a léčivé prostředky! Kniha je doplněná...
Astralita rostlin: najdeme mezi nimi ty nejnebezpečnější
Na prvním víkendu oboru Fytoterapie při jsme si se studenty mj. povídali o astralitě rostlin podle W.-D. Storla a na příkladech anatomických "podivností" rostlin si uváděli jejich snahu přejít z rostlinné říše do živočišné : rostliny pak například vytvářejí útvary...
Jóga v Rychvaldu únor–březen 2019
11.–15. 2.: jarní prázdniny, DDM zavřené úterý 19. 2.: 16.00 hod.: Náhradní lekce jógy za středu 20. 2.! 19. 2. 18.00 hod.: Běžná úterní lekce jógy úterý 12. 3. 16.00 hod.: Náhradní lekce jógy za středu 13. 3., kdy nečekaně už letíme do Indie 12. 3.: 18.00 hod.: Běžná...
Podrobný program v Darjeelingu
20. 3.: čajové zahrady Puttabong 21. 3.: čajové zahrady Rishihaat, Sungma a další 22. 3.: brzy ráno Tiger Hill s výhledem na panorama Himálaje, odpoledne Ghoom Monastery. Během dnes tibetské uprchlické centrum/vesnice Těšíte se taky tak moc? 🙂
2019
23. 11. 2019: Přednáška o vztazích (Festival Avalonu, Uherské Hradiště) 11–12/2019: Kurz Čakra jóga (Shanti Yoga Studio) 9. 11. 2019: Skutečně zdravá strava: podzim a zima (workshop s vařením) 18.–20. 10. 2019: Pobyt na Antariku s jógou a vztahy 5. 10. 2019: Plinkout:...
Přednáškový cyklus o čínské medicíny ve zlínském Jiném světě (fotogalerie)
Ve školním roce 2018/19 probíhá ve zlínském Jiném světě přednáškový cyklus o čínské medicíně a několik monotematických přednášek. Je to moje první působení na Zlínsku v roli lektorky úvodu do čínské medicíny. Tato zkušenost je velmi příjemná – návrat do kraje mládí a...
Nakládané olomoucké tvarůžky (vegetarian)
Nakládané tvarůžky jsou báječné svojí jednoduchostí: obsahují malé množství surovin, které jsou ze své podstaty kvalitní (základní), a jeden z nejlepších sýrů, co český trh zná. Z pohledu čínské medicíny jsou tvarůžky lehce zahřívající, a to zejména na podzim při...
Hotpot: holandské národní jídlo „z jednoho hrnce“ (bezlepek)
Hotpot je holandské národní jídlo, při jehož přípravě se dlouho pomalu vaří (dusí) kvalitní hovězí (zde bio) s velkou cibulí a kořením. Je to varianta zimních pokrmů z jednoho hrnce, které zahřívají vnitřek organismu, posilují ledviny a dodávají sílu. Brambory a mrkev...
Studium bylinkářství v Ostravě – s Romanou a Danielou
STUDUJTE BYLINY V OSTRAVĚ! ♀️Pod vedením nekonformních bylinkářek Romany Farne a Daniely Pilařové. První skripta obsahují obecný úvod k bylinám , jímž vás v sobotu 9. 2. provede Romana. 10. 2. vás čeká výlet s Danielou do Sluneční soustavy za planetárním členěním...
Gokarna v březnu: krásných max. 34 stupňů!
Ačkoli zájezd je už naplněný, dovoluji si sem dát "vějičku" na další roky a další zájezdy, kdy se určitě do Gokarny zase vrátíme. I v březnu tady totiž je max. 34 stupňů a ideální podmínky pro vodní a jiné hrátky ;-)... fotka je zpřed pár let z místní Kudle Beach s...
Avial – báječné jihoindické zeleninové jídlo (vegan)
Avial je jihoindické jídlo (uváděné jako keralské) a na indické většinové poměry se podává s větším množstvím omáčky než ostatní zeleninové směsi. To je ostatně pro jih typické. Přestože se do jídla dává chilli, je díky kokosovému mléku krásně vláčné a chuťově jemné....
27. 4. 2019: Celodenní workshop Vztahy podle 5 elementů (Zlín)
Celodenní aktivní workshop s bohatým teoretickým úvodem je zaměřený na hlubokou analýzu vašich rodinných, pracovních i přátelských vztahů a na jejich zlepšení pomocí pěti elementů. Každý z nás se narodil v některém z pěti elementů (dřevo, oheň, země, kov, voda)....