Tak jsme to s Martinkou zase udělaly! Zatím se nám daří co měsíc se sejít a vařit podle úžasné Julie Child a její kuchařky Umění francouzské kuchyně. Tak mrkněte níže na fotky a popis tří připravovaných jídel a ještě níže na fotogalerii!
Toustový chléb
- bio mouka
- máslo
- sůl
- bio mléko
- voda
- droždí
Nic víc. Výsledek byl dokonalý. Chléb se dělal celý den a byl třikrát kynutý. Máslo se vtíralo do zpracovávaného těsta dlaní, jak ukazuje jedna z fotek níže ve fotogalerii.
Žampionová polévka
Zcela jiný postup, než jsme kdy s Martinkou znaly a používaly!… Začíná se jíškou dělanou MIMO PLAMEN a postupně se přidávají ingredience…. To, co vypadá jako nasekané ořechy, jsou ručně nasekané dokonalé žampiony ….Je báječná! Jemná s čerstvým estragonem.
Hruškový flan
Jemné palačinkové těsto. Hrušky výběrové kvality. Macerace hrušek v koňaku…
Kam za recepty?
Píšete si o recepty – doporučuji si koupit přímo české vydání kuchařky Julie Child. …Recepty vám s Marťou nemůžeme napsat – třeba ten na tousťák má deset tiskových stran.