Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Suroviny:

  • 5 kg okurek (zde farmářské z Farma domů)
  • nálev podle velikosti zavařovacích sklenic
  • kolečka mrkve
  • kolečka nakrájené cibule
  • květenství a nať kopru

Připravíme si nálev:

Na 1,7 litru vody 0,3 l octa (dala jsem jablečný nepasterizovaný nefitrovaný; při užití takovéhoto octa počítejte s jeho větším množstvím). Svaříme s cukrem (bio třtinovým), novým kořením, hořčičným semínkem, koriandrovým semínkem a kuličkami pepře podle požadované chuti). Nálev by měl být chutově bohatý, nikoli planý.

Postup:

Okurky očistíme kartáčkem, naskládáme do čistých lahví. Přidáme zeleninu, zalijeme nálevem tak, aby byly okurky ponořené, a pak sterilujeme 20 minut při 80 stupních.