Od ledna třídílný cyklus Zdravá strava podle čínské medicíny (online)!

Výborné vegetariánské indické jídlo – podává se s rýží nebo plackami. Po těžší stravě například během svátků představuje sytou, ale zdravou variantu oběda či večeře.

Suroviny:

  • bio hrášek
  • bio mrkev
  • „indická trojice“ (česnek, cibule, zázvor, vše rozmixované v oleji)
  • kari koření
  • sůl a případně pepř
  • kokosové mléko
  • koriandrové lístky pro ty, kdo je mají rádi

Na pánvi se sejde základ indické teplé kuchyně: „indická trojice“ cibule, česnek, zázvor plus zelenina


Postup:

Na pánev dejte „indickou trojici“, která už obsahuje dostatek tuku, a nechejte vše jemně zezlátnout. Přidejte koření (zde kari směs, ale lze i masalu atd.). Promíchejte, a jakmile by se koření začalo přichytávat, vsypte zeleninu a vmíchejte do ní koření. Zalijte vroucí vodou a přidejte kokosové mléko. Dosolte a nechejte tekutinu odvařit.

Podávejte s rýží nebo plackami.