Výborné vegetariánské indické jídlo – podává se s rýží nebo plackami. Po těžší stravě například během svátků představuje sytou, ale zdravou variantu oběda či večeře.
Suroviny:
- bio hrášek
- bio mrkev
- „indická trojice“ (česnek, cibule, zázvor, vše rozmixované v oleji)
- kari koření
- sůl a případně pepř
- kokosové mléko
- koriandrové lístky pro ty, kdo je mají rádi
Na pánvi se sejde základ indické teplé kuchyně: „indická trojice“ cibule, česnek, zázvor plus zelenina
Postup:
Na pánev dejte „indickou trojici“, která už obsahuje dostatek tuku, a nechejte vše jemně zezlátnout. Přidejte koření (zde kari směs, ale lze i masalu atd.). Promíchejte, a jakmile by se koření začalo přichytávat, vsypte zeleninu a vmíchejte do ní koření. Zalijte vroucí vodou a přidejte kokosové mléko. Dosolte a nechejte tekutinu odvařit.
Podávejte s rýží nebo plackami.