Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Najdete je nyní všude:

  • v zahradách
  • divoce v přírodě
  • v obchodech

Maliny!

Tip na zpracování malin nižší kvality podle Veroniky z Tønsbergu:

  • maliny smícháme s cukrem 1:1 nebo podle toho, jak chcete mít sladkou výslednou šťávu (možno i úplně bez, ale šťáva bude zřejmě kyselá a cukr navíc konzervuje)
  • pomačkáme rukou nebo tloučkem na brambory
  • přepasírujeme přes sítko
  • přecedíme přes plátýnko
  • nalijte do čisté láhve

Na krátkou spotřebu do 48 hodin umístěte do chladničky, ale můžete přidat kyselinu benzoovou, díky níž šťáva vydrží déle.

Zmrazení

Nalijte směs do láhví do 3/4 objemu nádoby a NALEŽATO položte do mrazáku.

Použití:

  • čerstvá neředěná šťáva (na titulním obrázku) – jako sladký dezert
  • jako sirup

Tip:

Šťávu můžete taky zamrazit ve tvořítcích na led (a třeba nahoru dát na každou kostku i nějaký jedlý květ).