Od konce června mám volno. Na regeneraci, na dodělání kurzů. Už mám ale vypsány akce od září, tak koukněte do kalendáře

Zdravá strava podle čínské medicíny (2 víkendy online)

Online, a přesto veskrze praktický program pro všechny milovníky tradiční čínské medicíny a zájemce o ni, konkrétně o zdravé stravování. Jak říká čínské přísloví: „Stravou můžeme hodně pokazit a málo napravit.“ Já bych dodala: napravit můžeme také hodně, jen musíme být trpěliví :-). A správnou volbou stravy zamezíme vzniku dalších zdravotních obtíží.

Časový rozvrh: sobota: 9.–17.00 (pauza na oběd), neděle: 9.–14.00 hod. Kapacita: 30 lidí Forma: online
Termín: březen 2021 – duben 2022

Co budeme probírat?

  • úvod do tradiční čínské medicíny (TCM)
  • zásady zdravého a vhodného stravování podle TCM
  • vlastnosti potravin
  • úprava potravin
  • působení potravin
  • doporučené recepty
  • vlastní tvorbu receptů a jídelníčku

Obsah:

1. víkend:

  • Pět elementů a pět orgánových soustav
  • Pět chutí, pět barev
  • Základní zdravotní nerovnováhy podle TCM
  • Tělesné konstituce podle TCM
  • recepty
  • diskuse

2. víkend

  • Vlastnosti potravin
  • Dělení potravin
  • Tepelná a jiná úprava potravin
  • Jednotlivé potraviny a jejich charakteristiky
  • recepty
  • diskuse

5 900 Kč

Cíle cyklu

  • naučit se rozumně stravovat s ohledem na zásady tradiční čínské medicíny, které můžete vhodně aplikovat i v našich podmínách
  • naučit se kombinovat suroviny, tepelnou úpravu, koření a další složky potravy
  • naučit se sestavovat jídelníček pro sebe i okolí tak, aby vám jednou provždy prospíval

Lektorka:

      • Mgr. Daniela Pilařová

      Cena:

      • 5 900 Kč

      V ceně je zahrnuto:

      • skripta v elektronické podobě
      • výklad
      • pro zájemce záznam v mp4
      • sleva na vybrané kurzy na Uzdrav sám sebe

      Náplň kurzu

      Začátek

      Icon
      19. 3. 2022

      Konec

      Icon
      20. 3. 2022

      Pět elementů, základní zdravotní nerovnováhy a vliv stravy

      • pět elementů
      • pět orgánových soustav
      • základní zdravotní nerovnováhy podle TCM a jejich ovlivnění stravou
      • konstituce podle TCM a strava
      Mgr. Daniela Pilařová

      Začátek

      Icon
      9. 4. 2022

      Konec

      Icon
      10. 4. 2022

      Působení potravin a jejich rozdělení podle působení na organismus

      • vlastnosti potravin (tropismus, povaha, chuť)
      • vaření v kruhu
      • jednotlivépotraviny a jejich zařazení dle TCM
      • recepty a jejich analýza
      • tvorba vlastních receptů
      • diskuse
      Mgr. Daniela Pilařová