Nezapomeňte, že na blogu máte pravidelně aktuální články o všem, co by vás mohlo zajímat!

Jedlé rostliny z přírody – jak obohatit svou kuchyni a ušetřit peněženku

Využití jedlé divočiny – rostlin a bylin, které vám rostou za domem a které si zaslouží vaši pozornost!

Délka kurzu: 2 hodinyKapacita: 30 lidíAdresa: Online
Termín: 25. 3. 2021

Zveme vás na čtvrteční online přednášku s Mgr. Danielou Pilařovou, která je vhodná

  • pro všechny ty, kdo chtějí poznat byliny z běžné přírody, které lze použít během celého roku v kuchyni nejen pro chutná a kvalitní jídla, ale taky proto, že tím přirozeně ušetříme
  • pro ty, kdo chtějí blíže poznat, co nám roste „za humny“ za potraviny
  • pro zájemce o takzvaný foraging – schopnost uživit se v přírodě

Obsah:

  • nejchutnější druhy divoké zeleniny
  • jejich využití během sezony
  • jejich zpracování pro zimní období
  • možná záměna s jedovatými druhy
  • účinky na organismus
  • recepty
  • tipy

300 Kč

Cíle přednášky

  • prohoubit znalosti účastníků o tom, co z přírody je možno bezpečně využívat v kuchyni
  • nabudovat odvahu jít do nebližšího čistého lesa, na louku, případně za dům nebo obec a tam si nasbírat jedlou divočinu
  • s ní pak úspěšně a chutně uvařit pro sebe i celou rodinu
  • znát základní kombinace rostlin tak, aby navíc prospívaly zdraví
  • umět se vyhnout nejedlým, a hlavně jedovatým druhům

V ceně je zahrnuto:

  • lektorský výklad přes aplikaci Zoom
  • pdf prezentace e-mailem
  • závěrečná diskuse

Nemáte čas, ale máte zájem?

  • přednášku je možné poslat v záznamu (formát mp4)
  • v tomto případě je cena přednášky stejná, jen svůj požadavek napište do poznámky při přihlašování