Nová přednáška o stromech a možnosti jejich využití v terapii.

Kurz Základy indické vegetariánské kuchyně se vrací do nabídky mých kurzů přesně po dvou letech, kdy se mě na jeho opakování ptala řada známých a přátel. A tedy – ano, naplánovala jsem novou víkendovku! 🙂 Níže najdete veškeré informace. A ještě informace pro přespolní: omezený počet účastníků u nás může doma zdarma přespat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Program:

Indické suroviny:

  • výroba indického sýru panýr
  • výroba ghí (přepuštěného másla)
  • přehled indických mouk
  • přehled indických luštěnin (vše ve srovnání s českými či středoevropskými surovinami)
Indická hlavní jídla, která si uvaříme:
  • chana masala (hlavní luštěninové jídlo, dhal (dal) z cizrny a zeleniny
  • pulao (neboli pilaf: jídlo z rýže, které může sloužit jako hlavní chod, ale také jako bohatá příloha)
  • potato masala (jedno z nejoblíbenějších a nejchutnějších jídel z brambor, kterým se plní například placky dosy)
  • matar panýr (smažený sýr panýr s čerstvým hráškem)
Přílohy:
  • jogurtová rýže
  • rajčatové čatní
  • kokosové čatní
Pečivo:
  • čapati a parathy (neplněné a plněné nekynuté placky)
  • naan (kynuté placky)
Sladkosti:
  • mrkvová halva
  • mango lassi
Nápoje:
  • masala chai (silný černý čaj ochucený indickým kořením, třtinovým cukrem a mlékem)
  • masala káva (silná černá káva s kořením)

Podrobnosti o kurzu:

Místo konání: rodinný dům v Rychvaldu, Jabloňová 2001 (kde budeme vařit na kachlových kamnech a v nich rovněž péci 😉 )

Termín: 3.-4. října 2015 (sobota: od 10.00 do 16.00 hod., neděle: od 10.00 do 15.00 hod.)

Cena: 2 450 Kč (v ceně jsou náklady na suroviny, náklady na proces vaření, skripta, lektorský honorář)

Nezapomeňte se přihlásit o svou slevu!

Dvacetiprocentní sleva platí pro všechny, kdo jsou: držitelé průkazu ZTP, důchodci, pravidelní účastníci mých jógových kurzů v Shanti Yoga Studiu a „účastníci zájezdů“ na Antarik, do Indie, na Bali atd 🙂.

Přihlášky: přihlašujte se prosím na e-mailové adrese biodaniela@seznam.cz nebo smskou na číslo 777 152 048

Platba kurzu: bankovní spojení: Airbank, číslo účtu: 1292729016/3030, variabilní symbol platby: 03102015, předmět platby: Vaše příjmení a jméno

Poznámka:

Počet účastníků je omezen na dvanáct!

qr-kod-zaklady-indicke-kuchyneA ještě pár informací o tom, proč si zrovna já dovoluji pořádat kurz indické kuchyně :-). Do Indie jezdím od roku 2012 jednou i dvakrát ročně. Cítím se tam doma (dokonce víc než v Česku) a je mi tam nesmírně dobře, teplo a lidsky příjemně. Indická kuchyně mě fascinuje jednak tím, že na jihu, kam jezdíme, je z 90 % vegetariánská, a pak také tím, jak fantastické chutě umí vykouzlit. A pokud člověk chce, může být i velmi zdravá (ale taky velmi nezdravá). A protože se léta zajímám nejen o zdravé stravování, ale také o vaření (a stejně tak léta vedu kurzy vaření), logicky jsem spojila několik svých vášní a lásek a – vznikl tento kurzík :-). Moc se na vás těším!