Kurz Základy indické vegetariánské kuchyně se vrací do nabídky mých kurzů přesně po dvou letech, kdy se mě na jeho opakování ptala řada známých a přátel. A tedy – ano, naplánovala jsem novou víkendovku! 🙂 Níže najdete veškeré informace. A ještě informace pro přespolní: omezený počet účastníků u nás může doma zdarma přespat…
Program:
Indické suroviny:
- výroba indického sýru panýr
- výroba ghí (přepuštěného másla)
- přehled indických mouk
- přehled indických luštěnin (vše ve srovnání s českými či středoevropskými surovinami)
Indická hlavní jídla, která si uvaříme:
- chana masala (hlavní luštěninové jídlo, dhal (dal) z cizrny a zeleniny
- pulao (neboli pilaf: jídlo z rýže, které může sloužit jako hlavní chod, ale také jako bohatá příloha)
- potato masala (jedno z nejoblíbenějších a nejchutnějších jídel z brambor, kterým se plní například placky dosy)
- matar panýr (smažený sýr panýr s čerstvým hráškem)
Přílohy:
- jogurtová rýže
- rajčatové čatní
- kokosové čatní
Pečivo:
- čapati a parathy (neplněné a plněné nekynuté placky)
- naan (kynuté placky)
Sladkosti:
- mrkvová halva
- mango lassi
Nápoje:
- masala chai (silný černý čaj ochucený indickým kořením, třtinovým cukrem a mlékem)
- masala káva (silná černá káva s kořením)
Podrobnosti o kurzu:
Místo konání: rodinný dům v Rychvaldu, Jabloňová 2001 (kde budeme vařit na kachlových kamnech a v nich rovněž péci 😉 )
Termín: 3.-4. října 2015 (sobota: od 10.00 do 16.00 hod., neděle: od 10.00 do 15.00 hod.)
Cena: 2 450 Kč (v ceně jsou náklady na suroviny, náklady na proces vaření, skripta, lektorský honorář)
Nezapomeňte se přihlásit o svou slevu!
Dvacetiprocentní sleva platí pro všechny, kdo jsou: držitelé průkazu ZTP, důchodci, pravidelní účastníci mých jógových kurzů v Shanti Yoga Studiu a „účastníci zájezdů“ na Antarik, do Indie, na Bali atd 🙂.
Přihlášky: přihlašujte se prosím na e-mailové adrese biodaniela@seznam.cz nebo smskou na číslo 777 152 048
Platba kurzu: bankovní spojení: Airbank, číslo účtu: 1292729016/3030, variabilní symbol platby: 03102015, předmět platby: Vaše příjmení a jméno
Poznámka:
Počet účastníků je omezen na dvanáct!
A ještě pár informací o tom, proč si zrovna já dovoluji pořádat kurz indické kuchyně :-). Do Indie jezdím od roku 2012 jednou i dvakrát ročně. Cítím se tam doma (dokonce víc než v Česku) a je mi tam nesmírně dobře, teplo a lidsky příjemně. Indická kuchyně mě fascinuje jednak tím, že na jihu, kam jezdíme, je z 90 % vegetariánská, a pak také tím, jak fantastické chutě umí vykouzlit. A pokud člověk chce, může být i velmi zdravá (ale taky velmi nezdravá). A protože se léta zajímám nejen o zdravé stravování, ale také o vaření (a stejně tak léta vedu kurzy vaření), logicky jsem spojila několik svých vášní a lásek a – vznikl tento kurzík :-). Moc se na vás těším!