Od ledna třídílný cyklus Zdravá strava podle čínské medicíny (online)!

Kurz Základy indické vegetariánské kuchyně se vrací do nabídky mých kurzů přesně po dvou letech, kdy se mě na jeho opakování ptala řada známých a přátel. A tedy – ano, naplánovala jsem novou víkendovku! 🙂 Níže najdete veškeré informace. A ještě informace pro přespolní: omezený počet účastníků u nás může doma zdarma přespat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Program:

Indické suroviny:

  • výroba indického sýru panýr
  • výroba ghí (přepuštěného másla)
  • přehled indických mouk
  • přehled indických luštěnin (vše ve srovnání s českými či středoevropskými surovinami)
Indická hlavní jídla, která si uvaříme:
  • chana masala (hlavní luštěninové jídlo, dhal (dal) z cizrny a zeleniny
  • pulao (neboli pilaf: jídlo z rýže, které může sloužit jako hlavní chod, ale také jako bohatá příloha)
  • potato masala (jedno z nejoblíbenějších a nejchutnějších jídel z brambor, kterým se plní například placky dosy)
  • matar panýr (smažený sýr panýr s čerstvým hráškem)
Přílohy:
  • jogurtová rýže
  • rajčatové čatní
  • kokosové čatní
Pečivo:
  • čapati a parathy (neplněné a plněné nekynuté placky)
  • naan (kynuté placky)
Sladkosti:
  • mrkvová halva
  • mango lassi
Nápoje:
  • masala chai (silný černý čaj ochucený indickým kořením, třtinovým cukrem a mlékem)
  • masala káva (silná černá káva s kořením)

Podrobnosti o kurzu:

Místo konání: rodinný dům v Rychvaldu, Jabloňová 2001 (kde budeme vařit na kachlových kamnech a v nich rovněž péci 😉 )

Termín: 3.-4. října 2015 (sobota: od 10.00 do 16.00 hod., neděle: od 10.00 do 15.00 hod.)

Cena: 2 450 Kč (v ceně jsou náklady na suroviny, náklady na proces vaření, skripta, lektorský honorář)

Nezapomeňte se přihlásit o svou slevu!

Dvacetiprocentní sleva platí pro všechny, kdo jsou: držitelé průkazu ZTP, důchodci, pravidelní účastníci mých jógových kurzů v Shanti Yoga Studiu a „účastníci zájezdů“ na Antarik, do Indie, na Bali atd 🙂.

Přihlášky: přihlašujte se prosím na e-mailové adrese biodaniela@seznam.cz nebo smskou na číslo 777 152 048

Platba kurzu: bankovní spojení: Airbank, číslo účtu: 1292729016/3030, variabilní symbol platby: 03102015, předmět platby: Vaše příjmení a jméno

Poznámka:

Počet účastníků je omezen na dvanáct!

qr-kod-zaklady-indicke-kuchyneA ještě pár informací o tom, proč si zrovna já dovoluji pořádat kurz indické kuchyně :-). Do Indie jezdím od roku 2012 jednou i dvakrát ročně. Cítím se tam doma (dokonce víc než v Česku) a je mi tam nesmírně dobře, teplo a lidsky příjemně. Indická kuchyně mě fascinuje jednak tím, že na jihu, kam jezdíme, je z 90 % vegetariánská, a pak také tím, jak fantastické chutě umí vykouzlit. A pokud člověk chce, může být i velmi zdravá (ale taky velmi nezdravá). A protože se léta zajímám nejen o zdravé stravování, ale také o vaření (a stejně tak léta vedu kurzy vaření), logicky jsem spojila několik svých vášní a lásek a – vznikl tento kurzík :-). Moc se na vás těším!