Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Ve čtvrtek 18. srpna 2016 nás čeká úplněk Lva ve Vodnáři. Úplněk znamená, že se Měsíc vzhledem ke slunci nachází v takové poloze při pohledu ze Země, že je celý jeho povrch Sluncem osvícený. Výsledkem je, že v místech na Zemi, která jsou takto osvícena, není v noci úplná tma. Toho dříve využívali lovci, kteří odcházeli na lov a doma nechávali ženy, jež během úplňku například častěji rodily děti. Celosvětově jsou prováděny výzkumy, podle nichž během úplňku rapidně roste kriminalita i počet sebevražd. Lidé často podléhají psychickým problémům. Zastánci takzvaných vědeckých teorií obrovskou sílu Měsíce v úplňku popírají, přesto – když se podíváme na to, co všechno Měsíc ovlivňuje (masivní přílivy a odlivy moří a oceánů, vliv na některé druhy zvířat a jejich chování, například kladení vajec atd.) – můžeme jen stěží věřit, že by neměl žádný vliv na člověka, jenž je tvořen mimo jiné z větší části právě vodou, na kterou má Měsíc vliv….

Co na úplněk říká astrologie?

Konstelace úplňku – z astronomického hlediska se jí říká opozice – má velký vliv na veškeré přírodní jevy. Úplněk působí neblaze i na lidský organismus. Ovlivňuje například nemoci a také hojení ran, které je v této době značně pomalejší, takže rány mohou začít dokonce hnisat. Kolem úplňku se také doporučuje vyhnout jakýmkoli operacím a jiným zdravotním zákrokům včetně zubaře; naopak je to vhodná doba pro alternativní léčby. Díky úplňku si totiž pacient lépe uvědomí své problémy a může odhalit negativní vzorce, jichž se v životě dopouští a které mají za následek vznik zdravotních problémů.

Jóga a úplněk

O józe a úplňku si můžete přečíst můj článek tady.

xN54NTt.640x360.3Úplněk 18. srpna 2016

  • k srpnovému úplňku dojde před polednem, a sice v 11.26 hod
  • protože se jedná o úplněk ve Vodnáři, budou jím ovlivněna lýtka, kotníky, holenní kosti, achillovky, bérce, svaly předloktí a hormony štítné žlázy. Snažte se o ně během dne pečovat a nezatěžovat je – například náročným fyzickým cvičením
  • jako při každém úplňku se nedoporučují žádné lékařské zákroky, a už vůbec ne operace!
  • sbírejte kořeny bylin, jež teď mají největší sílu
  • nesušte nadzemní části bylin (nechte na později)
  • nestříhejte živé ploty (nadzemní části  rostlinjsou teď citlivé)
  • neřežte stromy ani keře
  • nezaštipujte zeleninu a květiny

Zajímá vás, co by se stalo, kdybychom neměli Měsíc?

Podívejte se na úžasný dokument.

Praktické informace převzaty ze serverů http://lunarni-kalendar.najdise.cz/uplnek a http://www.astrohoroskop.cz/uplnky.