Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

9412906V pondělí s magickým datem 22. 2. nastává v 19.40 hodin druhý letošní úplněk. Jedná se o úplněk v Panně, a protože z pohledu tradiční čínské medicíny už máme téměř jaro, bude ve dnech kolem úplňku dobré si ohlídat (a také čistit) játra a žlučník. Západní astrologie upozorňuje, že si máme dát pozor na trávicí systém, a to zejména střeva.

Strava:

IMG_6794[1]Zkuste odlehčenou stravu – možno už s ohledem na přicházející jaro: klíčky, bezmasou stravu, tepelně upravenou zeleninu a obiloviny, šťávy ze sezonního lokálního ovoce a zeleniny (připravované a podávané ze surovin v pokojové teplotě, ne studenějších)

Emoce:

d181d182d180d0b8d0b6d0bad0b0-d0b3d0b0d0b7d0bed0bdd0b0Zvyšuje se psychický tlak na dokonalost (Panna) a výkonnost. Nejlepší je nedělat nic, zajít si do přírody a pokochat se probouzejícími se stromy, byť místy pod nánosem čerstvého těžkého mokrého sněhu.

Cvičení:

chandra_namaskar (9)Jemná a pomalá jógaásany související s úplňkem (Chandra Namaskar), zařaďte meditaci a dlouhou relaxaci. shakti-mudra-pro-uplnek-bestMůže pomoci i úplňková Shakti Mudra. Hlavně nikam nespěchejme a zkusme se během úplňku zklidnit a zaměřit dovnitř sebe samých.

Co rozhodně ne?

Operace a zákroky všeho druhu.