Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Těžké kovy představují pro organismus obrovskou zátěž. Jejich malé množství je u určitých kovů (měď, zinek, chrom) pro fungování těla nezbytné, ale i tam platí, že jakmile jejich obsah v těle překročí určitou hranici, začnou být pro  toxické.

Druhy

Hliník:

Existuje mnoho různých druhů hliníku. Může být příčinou Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby.

Fluorid:

Fluorid urychluje stárnutí a usazuje se v těle. Je podezřelý z toho, že napomáhá ke vzniku degenerativních onemocnění ve vyšším věku, například Alzheimerovy nemoci.

Železo:

Příliš mnoho železa v těle oxiduje. Jeho vysoký obsah je toxický.

Olovo:

Způsobuje deprese, duševní choroby, rakovinu a imunologická onemocnění. Vstřebává se stejně snadno jako vápník; receptory, které absorbují vápník, budou podobně absorbovat olovo.

Mangan:

Mangan je potřeba pro regulaci cukrů v těle, ale příliš vysoký obsah může způsobit šílenství. Psychopatičtí vrazi mívají v mozku velmi vysokou hladinu manganu. Nachází se ve studniční vodě a rovněž v pesticidech a herbicidech.

Rtuť:

Rtuť může způsobit deprese a mnoho druhů rakoviny. Může se vázat na jiné těžké kovy v těle. Je toxická v jakémkoli množství. Vysoká hladina rtuti v těle způsobuje u mnoha lidí ztrátu intuitivních schopností.

Stříbro:

Stříbro v těle přirozeně oxiduje. Vysoké hladiny jsou jedovaté. Nadměrné užívání koloidního stříbra způsobuje modravý odstín pokožky.

Nechat si změřit množství a druhy těžkých kovů v organismu můžete například ve Zlíně v Centru pro zdraví.

Částečně převzato z textu knihy Vianny Stibal Theta léčení – potíže a nemoci (Eugenika 2017)

Obrázek z Mendělejevovy chemické tabulky prvků byl převzat ze stránky: http://www.naturalnews.com/gallery/640/Science/Periodic-Table-Lead-Element-Heavy-Metal.jpg