Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Kdykoli jsem si dovezla bio bedýnku se zeleninou, trčela z ní kromě všech těch plnohodnotných bulv a kořenů ještě hromada zelených natí, kterou jsem vždy rovnou s těžkým srdcem vyhazovala do kompostu. A tak jsem to změnila. Pomohl přítel Google, který „vyhodil“ informaci o tomto parádním salátu právě z natí červené řepy.

Dnes jsem proto servírovala:

  • pečenou mladou mrkev s tymiánem
  • červenou řepu (bulvu), pečenou i se slupkou v troubě s olivovým olejem
  • plněný kynutý celozrnný věnec
  • a především geniální salát z natě červené řepy!

Postup:

  • vyberte hezké mladé (i velké) listy řepy i s červenými stonky
  • nechejte půl hodiny máčet ve studené vodě
  • nakrájejte
  • cca 10 minut povařte ve vodě
  • vyndejte a zalijte zálivkou: 1 stroužek nadrceného česneku, sojová omáčka, umeocet, bio olivový olej a semínka slunečnice a kešu, co jste předtím nasucho opražili.

Příště se podíváme na zoubek mrkvové nati!