Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Super zdravý dezert vyzkoušela naše spolužačka z dietetiky při TCM Academy Helenka Hrabcová. Recept na něj nám během úžasné víkendovky nadiktovala jedna z našich lektorek Marta Tovtová. Oproti původnímu receptu byly pozměněny dvě suroviny, a tak došlo k tomu, že z jednoho receptu máme dva. Můžete si tudíž vybrat, jestli dát přednost tomu s datlovou pastou, nebo s rozinkami. Dezert je výjimečně zdravý a chutný!

Suroviny – recept 1 podle Marty:

  • čerstvě namletý ostropestřec
  • čerstvě namleté lněné semínko (světlé)
  • rozinky (podle potřeby)

Suroviny – recept 2 podle Helenky:

  • 3 lžíce ostropestřece
  • 6 lžic bílého sezamu
  • půl kg datlové pasty

Postup:

Suché suroviny společně umeleme. Pak umeleme spojovací „sladkost“ – datlovou pastu nebo rozinky. Spojíme se suchou směsí a množství modifikujeme tak, aby směs moc nelepila a šly z ní tvořit kuličky.

Vytvoříme kuličky a můžeme je obalit buď v sezamu, nebo třeba v kokosu. V ledničce je lze uchovávat poměrně dlouhou dobu, pokud směs nezředíte vodou. Pokud vodu přidáte, je třeba je i při skladování v ledničce rychle spotřebovat.

Foto: Helena Hrabcová