Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

olejova-babovkaMoje první tchýně byla docela silný životní zážitek… Nicméně jsem od ní získala recept na bábovku, který jsem si lety upravila a nyní – po úspěchu, když jsem ji servírovala po hodině jógy u nás na zahradě – vám jej níže nabízím. Je to jediný bábovkový recept, který k pečení používám.

Suroviny:

  • 25 dkg třtinového bio cukru
  • 25 dkg špaldové bio polohrubé mouky
  • vinný kámen (namísto prášku do pečiva) nebo jedlou sodu
  • 4 žloutky
  • 4 bílky (vše od slepic samozřejmě domácí nebo bio 😉 )
  • bio vanilkový cukr
  • 10 dkg vody
  • 10 dkg bio slunečnicového oleje
  • bio fair-trade kakao

Postup:

Zvlášť vyšleháme do pěny žloutky, cukry a půlku vody. Přidáme ostatní ingredience kromě zbytku cukru a bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přišleháme druhou půlku cukru. Polovinu těsta oddělíme a zamícháme do něj kakao. Hliněnou formu na bábovku vymazávám máslem a vysypávám bio strouhaným kokosem.

Jakmile je bábovka upečená a vyklopená, ihned i pocukrovávám – používám opět třtinový bio cukr, který si umelu na prášek v kávovém mlýnku.

Dobrou chuť! 🙂