Rakovina konečníku je stále více se rozšiřující onemocnění způsobené kromě dalších faktorů i drážděním této spodní části „trubek“ střev nevhodnou stravou a toxiny vycházejícími z organismu. Houba, která se sbírá především ve státech bývalého SSSR a na Sibiři, ale můžeme ji najít i ve střední Evropě, a která podle výzkumů podporuje léčbu rakoviny konečníku a tlustého střeva, je rezavec šikmý (Inonotus obliquus). Této houbě se v Rusku říká Čaga (Chaga) a pod tímto názvem ji najdeme v prodeji potravních doplňků i v Česku.
Čaj z čerstvého rezavce (vhodný při rakovině konečníku a dalších rakovinách):
Houbu očistíme, zalijeme vodou, necháme stát přes noc a potom nastrouháme. Nastrouhanou houbu zalijeme 1 sklenicí vroucí vody, necháme 30 minut stát a vypijeme. Odvar pijeme po jedné sklenici 3 x denně 30 minut před jídlem po velmi dlouhou dobu.
Recept byl převzat z knihy Galiny Borisovy Uzdravující nápoje a klíčené rostliny (šťávy, smoothies, čaje podle zdravotních obtíží), kterou v roce 2016 vydá nakladatelství Eugenika.
Foto: titulní: http://tulentekija.blogspot.cz/2012_10_01_archive.html, řez houbou: http://ylik.ru/nastojki/iz-griba-chagi/