Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Tento recept jsem upravila podle knihy Divoké rostliny autorky Celie Nentwig. Tohle lahodné a velmi syté jídlo obsahuje báječnou jarní divokou zeleninu – medvědí česnek. Ten na jaře doslova postaví na nohy játra, ale zpočátku buďte opatrní a jezte jen pár syrových lístků, případně listy blanšírujte.

Suroviny:

  • domácí listové těsto (my máme z Farmy domů)
  • 1 vejce
  • 1 zakysaná smetana
  • dvě hrsti medvědího česneku
  • trochu strouhaného parmazánu
  • menší bloček kvalitního tvrdého sýra
  • sůl
  • mletý pepř
  • muškátový oříšek mletý

Postup:

Listové těsto vyválíme a podle možností dáme buď samostatně do zapékacích misek podle počtu strávníků, nebo do jednoho či více větších (a pak porce rozdělíme). V misce promísíme vejce, zakysanou smetanu, sůl, koření, podle potřeby trochu podlijeme mlékem, přidáme sýry a směs dáme do misek na těsto. Ty dáme zapéct. Až je směs na těstu tuhá a těsto po krajích opečené, vyndáme a podáváme. My podávaly se salátem a z dalšího listového těsta udělala Betty „závitky“ plněné strouhaným sýrem. Lahoda!