Od konce června mám volno. Na regeneraci, na dodělání kurzů. Už mám ale vypsány akce od září, tak koukněte do kalendáře

Tento recept jsem upravila podle knihy Divoké rostliny autorky Celie Nentwig. Tohle lahodné a velmi syté jídlo obsahuje báječnou jarní divokou zeleninu – medvědí česnek. Ten na jaře doslova postaví na nohy játra, ale zpočátku buďte opatrní a jezte jen pár syrových lístků, případně listy blanšírujte.

Suroviny:

  • domácí listové těsto (my máme z Farmy domů)
  • 1 vejce
  • 1 zakysaná smetana
  • dvě hrsti medvědího česneku
  • trochu strouhaného parmazánu
  • menší bloček kvalitního tvrdého sýra
  • sůl
  • mletý pepř
  • muškátový oříšek mletý

Postup:

Listové těsto vyválíme a podle možností dáme buď samostatně do zapékacích misek podle počtu strávníků, nebo do jednoho či více větších (a pak porce rozdělíme). V misce promísíme vejce, zakysanou smetanu, sůl, koření, podle potřeby trochu podlijeme mlékem, přidáme sýry a směs dáme do misek na těsto. Ty dáme zapéct. Až je směs na těstu tuhá a těsto po krajích opečené, vyndáme a podáváme. My podávaly se salátem a z dalšího listového těsta udělala Betty „závitky“ plněné strouhaným sýrem. Lahoda!