Od konce června mám volno. Na regeneraci, na dodělání kurzů. Už mám ale vypsány akce od září, tak koukněte do kalendáře

Quiche (čti „kiš“) znamená slaný koláč, který může mít nejrůznější masovou i bezmasou náplň. Zde je varianta se zeleninou a křídlatkou japonskou – bezmasá, ale vzhledem k obsahu mléka a vajec „pouze“ vegetariánská. Náplň se nebojte variovat podle toho, jakou zeleninu máte v lednici/špajzu.

Suroviny:

  • těsto na quiche (my používáme domácí špaldové těsto z Farmy domů)
  • různé druhy zeleniny a jedlé divočiny, zde:
    • nahrubo nasekaná (bio) kapusta
    • nahrubo nasekaná bulva (bio) fenyklu
    • nahrubo nasekaná (bio) cibule – zde červená
    • na menší kousky nasekaná křídlatka japonská bez listů
  • 4 vejce od šťastných slepic
  • kvalitní tvrdý (bio) sýr
  • (bio) jogurt
  • sůl, pepř
  • (bio) olivový olej

Postup:

Do trouby dáme upéct zeleninu a křídlatku polité řádně olivovým olejem (během pečení promícháváme). Odložíme. V míse smícháme vejce, jogurt, nastrouhaný sýr a ochutíme solí a pepřem. Na dno vymazaného pekáčku dáme polovinu vyváleného těsta, na těsto pečenou zeleninu a zalijeme vajíčkovou směsí. Přiklopíme druhou částí těsta a dáme zapéct, dokud není vejce uvnitř sražené a quiche opečený zespodu i shora.