21. května si budeme online povídat o léčivých houbách světa i našich lesů. Více info tady.

Quiche (čti „kiš“) znamená slaný koláč, který může mít nejrůznější masovou i bezmasou náplň. Zde je varianta se zeleninou a křídlatkou japonskou – bezmasá, ale vzhledem k obsahu mléka a vajec „pouze“ vegetariánská. Náplň se nebojte variovat podle toho, jakou zeleninu máte v lednici/špajzu.

Suroviny:

  • těsto na quiche (my používáme domácí špaldové těsto z Farmy domů)
  • různé druhy zeleniny a jedlé divočiny, zde:
    • nahrubo nasekaná (bio) kapusta
    • nahrubo nasekaná bulva (bio) fenyklu
    • nahrubo nasekaná (bio) cibule – zde červená
    • na menší kousky nasekaná křídlatka japonská bez listů
  • 4 vejce od šťastných slepic
  • kvalitní tvrdý (bio) sýr
  • (bio) jogurt
  • sůl, pepř
  • (bio) olivový olej

Postup:

Do trouby dáme upéct zeleninu a křídlatku polité řádně olivovým olejem (během pečení promícháváme). Odložíme. V míse smícháme vejce, jogurt, nastrouhaný sýr a ochutíme solí a pepřem. Na dno vymazaného pekáčku dáme polovinu vyváleného těsta, na těsto pečenou zeleninu a zalijeme vajíčkovou směsí. Přiklopíme druhou částí těsta a dáme zapéct, dokud není vejce uvnitř sražené a quiche opečený zespodu i shora.