21. května si budeme online povídat o léčivých houbách světa i našich lesů. Více info tady.

Suroviny:

  • celé stonky bršlice kozí nohy (podle chuti) a kopřivy
  • další „divoká zelenina“ (já použila libeček ze záhonku, ale také čerstvý jitrocel a hodně listů popence břečťanolistého), vše najemno či nahrubo (podle chuti) nakrájené
  • vývar
  • slzovka (nemusí být)
  • kroupy (já použila Šestero obilovin z DM Drogerie Markt)
  • oloupaná a nahrubo nastrouhaná mrkev
  • cibule osmažená na olivovém oleji nebo jiném přijatelném tuku
  • zakysaná smetana
  • sójová omáčka
  • podle chuti sůl

IMG_8020[1]Postup:

Do poloměkka necháme uvařit obiloviny a slzovku. Přidáme mrkev a nakrájenou divokou zeleninu. Ochutíme vývarem, solí a sójovou omáčkou. Necháme vše povařit. Přidáme osmaženou cibulku (i s tukem, aby se z mrkve lépe uvolňoval vitamin A rozpustný v tucích), podle chuti zakysanou smetanu. Podáváme :-).