Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

IMG_6136[2]Plněné bramborové knedlíky jsou nesmírně lahodná a zdravá možnost, jak v zimě dobře a kvalitně pojíst – navíc knedlíky jsou z bio špaldové celozrnné mouky, takže jídlo mohou konzumovat i lidé s nižší úrovní lepkové intolerance. Přílohou je dušené bio zelí, předem doma naložené a kysané. Z těsta můžete nasucho pražit bramborové placky!

Suroviny:

Knedlíky:

  • vařené brambory, oloupané a nastrouhané nahrubo
  • sůl
  • podle potřeby bio celozrnná špaldová mouka

Náplň:

  • bio tempeh smažený
  • žampiony
  • kvalitní nastrouhaný sýr
  • pórek
  • pár kroužků čerstvé feferonky

Zelí:

  • kysané (nejlépe domácí a bio) zelí
  • pár plátků česneku
  • máslo
  • jeden najemno nastrouhaný syrový brambor

Postup:

Nastrouhané vychladlé brambory pomalu smícháváme s moukou a solí, než vznikne pevné a nelepivé těsto. Nakrájíme na kousky, které pak budeme jako knedlíčky plnit, a mezitím si uděláme náplň (na obrázku vpravo): Na oleji osmažíme pórek, feferonku, tempeh a houby, odstavíme a vmícháme sýr (já měla hlavnický tvrdý). Knedlíčky plníme vždy cca jednou lžící náplně, kterou předtím upěchujeme.

IMG_6134[1]Zelí zalijeme trochou vody, přidáme lžící másla a česnek, rozmícháme do směsi nastrouhaný brambor a počkáme, až se odpaří tekutina.

Dobrou chuť! 🙂