Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

wieselburg17Plánování jarního setí: Rein Saat a Permaland je krátký informační článek pro všechny zbožňované ženy, které mají doma nebo někde jinde k dispozici zahrádku. Přestože za oknem máme (konečně) sníh, nastal nový kalendářní rok a ti, kdo se těší na jaro (ano, já vím, tady a teď!!! 😉 ), mohou začít pomalinku plánovat, co letos umístit na zahrádku.

Překvapení v poštovní schránce

rein-saatPřestože jsem pravidelnou odběratelkou semínek z dynamického bio zemědělství, dodávaných firmou Permaland, dnes mě ve schránce čekalo velké překvapení od této firmy – německý katalog jejich výhradního dodavatele semen, rakouské firmy Rein Saat. Ačkoli němčinou příliš nevládnu, velmi mě to potěšilo a připomnělo mi to, že…

… jaro je na dohled!

357-Austria-Bio-GarantieA tak se Permalandu podařil výborný marketingový tah – konečně jsem si jednou včas uvědomila, že příliš času už není a že je třeba si pořídit semínka na letošní zahranický rok. Nabídka Permalandu se od mé poslední objednávky výrazně rozšířila, a tak jsem tentokrát vedle běžných plodin (rajčata, cukety, fazole, saláty, ředkve) objednala i specialitky, na které se moc těším! Například lichořeřišnici (vynikající na tinkturu srovnatelnou účinky s antibiotiky), heřmánek pravý, poprvé také echinaceu (třapatku) a levanduli, kterou se pokusím vypěstovat tentokrát přímo ze semen.

Ten správný čas na výsev

tomate-marglobe-tueteNezapomínejme totiž, že i když je leden, tak už za necelé dva měsíce nastane správná doba na výsev některých semínek jarní zeleniny nejprve doma do truhlíků, aby měly čas vzejít a rozrůst se do sazeniček. Od března, respektive posledních mrazíků (což se někdy fakt těžko odhaduje…), je pak možné je přemísťovat do půdy a těšit se na jejich výnos pro naše pevnější zdraví a radost z pěstování ;-).