Pizza s bršlicí kozí nohou se dělá jako klasické pizzové těsto s libovolnou ozdobou, akorát do kynutého těsta se přidají nasekané byliny. Tudíž by tato pizza šla dělat prakticky s kteroukoli rostlinou z jedlé divočiny, jejíž chuť je vám příjemná. Já mám nejradši bršlici, protože krom jiného odkyseluje organismus.
Suroviny:
- jako na klasické pizzové těsto (může být i ze standardní pšeničné mouky, ne jen ze špaldové)
- hrst bylin ze zahrady/louky/lesa, zde bršlice kozí noha ze zahrádky na Lukově
- napřed je nahrubo nasekám nožem a pak ještě projedu elektrickým sekáčkem na zeleninu
- vše, co máte rádi na obložení pizzy (zde rajčatová passata a parmazán)
Postup:
Při zpracovávání těsta (po založení kvasnicového základu, který v pořádku vzešel) přidáme sekané bylinky a dále postupujeme jako při přípravě standardní pizzy. A jako tip vkládám fotku vpravo na „otevřené“ rohlíky s bršlicí, které jsem upekla ze zbytku těsta, co se mi už nevešlo na plech.