Palačinky z medvědího česneku, zapečené se šunkou a parmazánem, obložené salátkem, nás naprosto nadchly! Především netradiční a naprosto přírodní zelenou barvou, jejíž odstín jsme s Betty ladily průběžně při mixování směsi :-). Určitě by šlo použít namísto medvědího česneku něco jiného, třeba čerstvý špenát.
Suroviny:
- podle požadované barvy čerstvý medvědí česnek
- hladká bio mouka (u nás špaldová)
- tři vejce od šťastných slepic
- hrudka másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- mléko
- parmazán
- plátky šunky
- zeleninu na salát podle preferencí
Postup:
Mé osvědčené poměry na palačinky jsou tyto: 250 ml mléka, 3 vejce, sůl, 100 g mouky (někdy musím přidat, těsto nemůže být úplně jako voda), to vše rozmixovat, pak přidat rozpuštěné máslo. V tomto případě jsme udělaly totéž, jen navíc rozmixovaly do směsi pár hrstí medvědího česneku. Pak jsme smažily jednotlivé palačinky na směsi lžičky sádla a ghí. Do každé palačinky jsme pak zamotaly plátek šunky, poskládaly je na vymaštěný pekáč a posypaly čerstvě nastrouhaným parmazánem. Daly zapéct. Bez salátu by to bylo suché, ale se salátem bomba! A je to syté, každému stačily bohatě dvě palačinky.