Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Palačinky z medvědího česneku, zapečené se šunkou a parmazánem, obložené salátkem, nás naprosto nadchly! Především netradiční a naprosto přírodní zelenou barvou, jejíž odstín jsme s Betty ladily průběžně při mixování směsi :-). Určitě by šlo použít namísto medvědího česneku něco jiného, třeba čerstvý špenát.

Suroviny:

  • podle požadované barvy čerstvý medvědí česnek
  • hladká bio mouka (u nás špaldová)
  • tři vejce od šťastných slepic
  • hrudka másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • mléko
  • parmazán
  • plátky šunky
  • zeleninu na salát podle preferencí

Postup:

Mé osvědčené poměry na palačinky jsou tyto: 250 ml mléka, 3 vejce, sůl, 100 g mouky (někdy musím přidat, těsto nemůže být úplně jako voda), to vše rozmixovat, pak přidat rozpuštěné máslo. V tomto případě jsme udělaly totéž, jen navíc rozmixovaly do směsi pár hrstí medvědího česneku. Pak jsme smažily jednotlivé palačinky na směsi lžičky sádla a ghí. Do každé palačinky jsme pak zamotaly plátek šunky, poskládaly je na vymaštěný pekáč a posypaly čerstvě nastrouhaným parmazánem. Daly zapéct. Bez salátu by to bylo suché, ale se salátem bomba! A je to syté, každému stačily bohatě dvě palačinky.