Omeleta s pupalkou, lichořeřišnicí, ovčím sýrem* a dalšími ingrediencemi je výborná slaná varianta snídaně, kterou můžete doplnit kvalitním chlebem** s kvalitním máslem. Ráno vám zahřeje slezinu (protože ráno bychom měli jíst teplá jídla) a zároveň proto, že je slaná, povede energii do ledvin. Doplňte neslazeným bylinkovým čajem a máte ideální snídani nebo večeři!
Suroviny:
- 2-3 vejce (minimálně od šťastných slepic, když už ne bio)
- pár listů a květů lichořeřišnice
- pár květů pupalky dvouleté
- nastrouhaný ovčí sýr (použila jsem nesolenou ovčí hrudku z Farmy pod Filipkou)
- jeden boční stonek s listy libečku
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- lžička bio sádla (pro vegetariány ghí)
Postup:
Vejce vyklepneme, přidáme do nich sýr a veškeré byliny, osolíme a opepříme a velmi jemně prošleháme. Na pánvi roztavíme tuk, vylijeme na něj opatrně směs a necháme na malém ohni srážet. Jakmile je spodní část omelety zlehka opečená, opatrně obrátíme. Podávala jsem se žitným bio chlebem s farmářským máslem a mátovým čajem.
* Dodává Farma domů
** Dodávají Freshbedynky