Od ledna třídílný cyklus Zdravá strava podle čínské medicíny (online)!

Tohle jídlo stojí za to. Není vegetariánské. Není bezlepkové. Když ale použijete skutečně kvalitní suroviny, proč si ho jednou za čas nedopřát? Z masa jsem použila bio hovězí (doma namleté) a domácí uzené vepřové, které párkrát ročně udí naši úžasní sousedi. Čeho je v hlavičce hodně, jsou divoké byliny.

Suroviny:

  • rohlíky (pokud možno domácí)
  • (bio) mléko
  • (bio) mleté hovězí maso (nebo vcelku a namlít doma, což je podle mě vždy lepší)
  • divoké byliny, zde:
  • (bio nebo domácí) uzené maso (zde vepřové)
  • 3 vejce od šťastných slepic
  • (bio) sojová omáčka
  • trochu soli (ochutnávat; sojovka, rohlíky, naložené byliny i uzené jsou slané)
  • kousek feferonky
  • trochu čerstvě mletého pepře

Postup:

Před pečením

Napřed smícháme byliny, vejce, rohlíky předem namočené v mléce a koření. Lehce rozmixujeme. Pak teprve přidáme oba druhy masa a promícháme lžicí. Ochutnáme, případně dosolíme a dopepříme, dáme do zapékací mísy a cca hodinu a půl pečeme. Podáváme se salátem a brambory.