Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Náš příběh s ostropestřecem se datuje do roku 2010, kdy naše starší dcera onemocněla mononukleózou. Zážitkem bylo ovšem celé její dětství až do věku šesti let, kdy tuto nepříjemnou nemoc dostala.

Atopický ekzém a opakované těžké infekce

Odmalička (vzhledem k nízké porodní váze, narození v sedmé měsíci a silné toxické zátěži v prenatálu) bylo toto dítě extrémně nemocné. Mělo tak silný atopický ekzém, že si cizí lidé mysleli, že ji bijeme něčím ostrým přes ručičky, neboť hřbety rukou měla celé do krve (stejně jako oblast loketních jamek a podkolení). Každý měsíc (!) měla antibiotika, protože i přes moji snahu dostat ji z infekcí alternativou (homeopatie, Energy systém, byliny apod.) vždy končila s horečkami přesahujícími 40 stupňů (jednou 41,7) a téměř sepsí organismu. Pak už jsem jako matka byla ráda, že vůbec přežila, a to, že má další antibiotika, jsem v tu chvíli neřešila. Mnohokrát byla hospitalizovaná.

Mononukleóza

V šesti letech, první den první třídy, dostala opět vysoké horečky, tentokrát však jí naběhly podušní uzliny tak, že skoro neslyšela. Diagnóza naší úžasné dětské lékařky zněla: mononukleóza. To bylo pro dceřina zkoušená játra a celý organismus další, tentokrát opravdu těžká rána. Věděla jsem, že nás čeká hospitalizace na infekčním (respektive ji že čeká; mě by na infekční jako doprovod nepustili), a odmítla jsem dlouhodobě silně nemocné a oslabené dítě nechat v nemocnici samotné. Proto jsme s lékařkou po dohodě „zatloukly“ tuto diagnózu a šly vlastní cestou…

Takzvaná alternativa

Jazyk při mononukleóze

Nenasadily jsme jí žádná antibiotika, ačkoli je lékaři na mononukleózu běžně nasazují – což moc nedává smysl, protože mononukleózu způsobuje virus, a nikoli bakterie. Lékařka jí jen naordinovala klidový režim a nějaké produkty z firmy Energy. Dítě neustále chřadlo. Chodila shrbená jako stařenka, vlastně se šourala po domě. Energie na nule. Dříve hyperaktivní dítě jen leželo a nechtělo nic – jíst ani se hýbat. Moje zoufalství dosáhlo vrcholu. Vybičovala jsem se k tomu, že jsem hodiny a hodiny hledala na internetu informace o mononukleóze, o játrech, o přípravcích na jejich podporu. Narazila jsem na informace od Dědka kořenáře, jeho dlouhé psaní o ostropestřeci a jeho vlivu na játra, a rovnou si objednala jeho OO-KH, ostropestřecovou kaši. Za hrozivou cenu, ale s nadějí.

Zlepšení stavu

Po nasazení ostropestřecové kaše se začala dcera rapidně zlepšovat a během týdne, kdy denně dostávala cca lžíci až dvě této kaše, už měla lepší barvu a mnohem víc energie. To bylo v roce 2010. Za měsíc byla – bez konvenční léčby antibiotiky, bez dlouhodobé diety, kterou jsme po měsíci ukončily, a bez dalších obtíží – zpátky ve škole.

Do půl roku plané neštovice

Za necelého půl roku chytla dcera od mladší sestry plané neštovice, což pro její zdraví (ještě ve stavu rekonvalescence z mononukleózy) nebylo právě ideální. Odnesla to opět čtyřicítkami horečkami, výsevem pupínků úplně všude a opravdu těžkým průběhem. Pomáhaly jsme tělu opět ostropestřecovou kaší, jejíž spotřeba v rodině stoupla na jedno velké balení za 2 500 Kč každý měsíc. To bylo dlouhodobě finančně neúnosné.

Studium Institutu aromaterapie a tradiční čínské medicíny

Neustálý mnoholetý strach o dceru, opakované selhávání prostředků moderní medicíny a úspěch při mononukleóze a nasazení takzvané alternativy mě dovedly k tomu, že se chci o jiných druzích terapií, než je klasická medicína, dozvědět více. Šla jsem cestou klasických západních bylinek a po víkendovce na Vlčí Hoře při firmě Nobilis jsem absolvovala dvouleté studium Institutu aromaterapie v Praze (a stala se rekvalifikovanou masérkou používající éterické a další oleje). Na této škole jsem se dostala k diagnostice podle tradiční čínské medicíny, která mě svou přísnou logikou a funkčnosti naprosto uchvátila. Pokračovala jsem ve studiu půlroční přípravkou při TCM Institutu v Praze, ale finanční, časové a další okolnosti byly tak neúprosné, že jsem věděla, že cestou studia právě této školy jít nemůžu. Proto jsem v roce 2014 s kolegyní založila ostravskou školu tradiční čínské medicíny TCM Academy. Na naší škole jsem v roce 2017 absolvovala první 2letý obor Diagnostik TCM a od září téhož roku jsem začala přijímat první klienty, jimž radím ohledně jejich zdravotních problémů. Moje cesta byla zahájena…

Ostropestřec je s námi stále – jen v jiné receptuře

Ostropestřec od roku 2010 jíme všichni – nejen děti a my dospělí, ale olejovou usazeninu nahoře dáváme po malých lžičkách do žrádla i psům a kočkám. Z finančních důvodů, protože nešlo dlouhodobě objednávat výše uvedenou směs, jsem si začala ostropestřec připravovat sama – na základě znalostí ze studia fytoterapie a botaniky z Institutu aromaterapie. Na základě informací z čínské dietetiky (nauky o zdravé stravě) jsem však směs obohatila o sezamovou složku, a to proto, že (jak ukazuje diagram výše) ledviny vyživují játra. Jestliže máme slabé ledviny (a to má opravdu hodně lidí), tak nevyživují játra dostatečně a ta se dostávají do deficitu. Tudíž nestačí jen ostropestřecem ošetřovat játra, je třeba také doplňovat ledviny – což sezam umí báječně.

Přípravek pro každého

Pokud nejste alergičtí na sezam nebo ostropestřec, vřele tuto naši směs doporučuji k pravidelnému užívání. Jak zjistíte ze složení, používáme kromě ostropestřece (který nelze v současnosti v ČR sehnat v bio kvalitě) jen bio suroviny. Směs meleme doma ručně a každou várku připravujeme samostatně a s láskou. Pokud nechcete ostropestřec kupovat u nás, určitě se jej naučte dělat sami. Recept najdete zde.

Obrázky převzaty z těchto serverů:

  • http://www.iczo.be/files/uploads/mononucleosis%20tong.jpg