Od ledna třídílný cyklus Zdravá strava podle čínské medicíny (online)!

Článek Medvědí česnek II přináší recept na polévku z této brzce jarní divoké zeleniny. I přes svou zelenou barvu je velmi chutná, a pokud ji navíc ochutíte třeba opraženými dýňovými bio semínky a přiložíte k ní kousek kvalitního chleba, máte o dobrotu  skoro zdarma postaráno! Připomeňme, že medvědí česnek opečovává játra, která vládnou jaru, a že je jednou z prvních přírodních možností, jak se zásobovat vitaminy.

Suroviny:

  • několik hrstí čerstvě natrhaného medvědího česneku
  • čerstvá jarní cibulka i s natí
  • kroupy
  • pár brambor
  • sůl
  • pepř

Postup:

Na oleji nebo bio sádle zpěníme cibulku, přidáme kroupy, medvědí česnek (klidně nechaný vcelku, jak je vidět vpravo na obrázku), oloupané a překrojené brambory, sůl a pepř a necháme vařit, dokud nejsou brambory měkké. Pak vše rozmixujeme. Pokud je v polévce dost brambor, není třeba dále zahušťovat moukou ani jinými zahušťovadly.