Nový kurz Jóga pro zdravá záda je nadlimitně obsazen. Co takhle zkusit online?

Jsme právě v období, kdy krásně roste medvědí česnek. Hrstková polévka je jedna z možností, jak je využít, protože medvědí česnek není jen příjemná jarní zelenina (jedna z prvních z takzvané jedlé divočiny), ale navíc vynikající prostředek jako stvořený pro jarní opečovávání okruhu jater a žlučníku podle tradiční čínské medicíny. Medvědí česnek je totiž zelený, rychle roste a patří k jaru, takže dobře působí i na uvedené orgány.

Suroviny:

  • uvařené kroupy
  • medvědí česnek (hodně, protože on se hodně „smrskne“)
  • čerstvá jarní cibulka (další rychle rostoucí brzká zelenina vhodná pro játra a žlučník)
  • bio hrách, namočený přes noc a uvařený ve zvláštní vodě, nesolený
  • sojová (bio) omáčka
  • sůl
  • pepř (čerstvě mletý černý)

Postup:

Na (bio) sádle (oleji) zpěníme jarní cibulku a medvědí česnek, nakrájený na kousky. Přidáme uvařený hrách a uvařené kroupy a necháme společně provařit. Osolíme, opepříme a ochutíme sojovkou, která dobře působí na ledviny (ovšem jenom její bio varianta, ostatní jsou vyrobeny z geneticky modifikované soji). Kdo chce polévku zahustit, nemusí přidávat mouku, může jen rozmixovat část krup a hrachu a zahustit polévku jimi.

Příloha:

Vynikající je tato polévka jako brunch s bio chlebem namazaným kvalitním (nejlépe) bio máslem.