Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

madurai-meenakshi-temple-1512Madurai je jedno z nejstarších měst světa (datuje se do doby 3 500 let před Kristem) a my se do něj podíváme při únorovém putování po jižní Indii. Marco Polo o Tamil Nadu, státu, v němž byl Madurai po dlouhá tisíciletí hlavním městem, řekl, že je to „nejúchvatnější provincie na Zemi“. india_meenakshi_templeNad Maduraiem vládne bohyně Minakši. My se podíváme do Minakshi Templu (foto vpravo) a do paláce Thirumalai Nayakkar Mahal.

madurai-ulicka-s-obchudkyDalším naším cílem bude návštěva Puthu Mandapam kousek od chrámu Minakshi, což je ulička s obchůdky a dílnami, které patří mezi nejstarší ve městě, a tím i v celé Indii. Obchůdky se datují do roku 1921 a předávají se z generace na generaci.

market-x-1525_madurai-1Před dvěma tisíci lety byl Madurai centrem jihoindické kultury. Dodnes jsou tu živá řemesla – zlatotepectví, kovotepectví, textilní dílny, ale také ruční zaznamenávání památek na palmové listy.

thiruparankundram-1Když budeme mít čas, podíváme se ještě 10 km od Madurai na chrám Thiruparankundram (foto vlevo). 

A že jste ještě neviděli pořádný banánový trh? V Madurai budeme mít šanci ;-).

V Madurai budeme od 13. do 17. února 2017.

177327-l-loPokud se chcete o Madurai dozvědět více, stáhněte si 3. díl dokumentu Michaela Wooda Příběh o Indii (například na uloz.to). Záběry z Maduraie a informace o něm začínají přibližně na 13. minutě této 3. části dokumentu.