Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Koláč z květů černého bezu jsem ochutnala u Helenky Hrabcové z Orlové a velice mi zachutnala jemná příchuť a vůně květů. Recept prý koluje někde po internetu, ale dohledala jsem i nějaké anglické zdroje a recepty zkombinovala. Tenhle koláč je další krůček k tomu, jak se naučit využívat volnou „divokou“ přírodu v kuchyni! Dobrou chuť!

Suroviny:

  • 2 hrnky (bio) mléka
  • vinný kámen nebo sodu
  • 2 lžičky jablečného (bio) octa
  • 2,5 hrnku mouky (zde použita polohrubá), my používáme domácí mleté mouky z Farmy domů
  • 1, 5 hrnku třtinového (bio) cukru
  • 2 lžíce (bio) kukuřičného* škrobu
  • 2 hrnky oleje (u nás olivový)
  • 6 velkých květů bezu – odrhnout z něj květy
  • kousky oblíbených ořechů

Postup:

Je velmi jednoduchý: vše smíchat v míse a dát péct na vymaštěném plechu.

* U kukuřice a sóji dbám důrazně na to, aby výchozí suroviny z nich vyrobené byly v bio kvalitě, protože tyto dvě plodiny jsou v celosvětovém měřítku nejvíce pěstovány jako geneticky modifikované. A to mi domů nesmí, pokud to mohu ovlivnit ;-).