Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Během února 2017, kdy se Česko nořilo do hromad sněhu a teploty nepřekračovaly minus pět stupňů, jsme se skupinou deseti úžasných lidí vydali do nejjižnější části jižní Indie na putování po pěti městech, místech, tradicích… Celkem nás bylo dvanáct, z toho dvě organizátorky – zatímco Petra Hetmerová se čtrnáct dní vzorně starala o jógový program všech účastníků, já jsem se starala o organizaci výletů, ubytování, program a průvodcovství.

Naše cesta zahrnovala pět míst k obdivu, prožitku, nasávání Indie, ale zcela určitě místy i ke zpracování toho, že Indie třeba není tak čistá, jak by se nám ze Západu líbila ;-). Prostě dojmy se mísily, ale jak s Petrou doufáme, převažovaly ty kladné.

Místa, která jsme poznávali:

Trivandrum

Hlavní, i když ne největší město indického státu Kerala. Byli jsme tu dvě noci a kromě úvodních nákupů (hlavně hader) jsme se podívali na nejznámější místní pláž Kovalam.

Kanyakumari

Přestože jsem do tohoto místa jela s určitými obavami, zda bude zajímavé natolik, abychom si je užili, opak byl pravdou. Jedna z nejkrásnějších zastávek celého výletu se skvělým hotelem, a především nezapomenutelným místem „soutoku“ Bengálského zálivu, Arabského moře a Indického oceánu.

Madurai

Trochu zklamání… překrásný chrámový komplex bohyně Minakší, ale pak neschopní a neochotní taxikáři, 2,5hodinová cesta při hledání místa k obědu – a špatný hotel. I to je holt Indie. Lidé jako všude jinde 🙂 – většinou hodní a laskaví, ale občas taky nepoctiví obchodníci…

Munnar

Nádherné indické hory Western Ghats. Hotel ucházející, restaurace výborné. Hodně výletů – čajové plantáže (jsou všude!!), santalové lesy, eukalyptové háje. Samotný Munnar je výborné výchozí místo pro pobyt v okolních horách. Viděli jsme i nejvyšší horu Západního Ghátu Anamundi.

Alappuzha a Marari Beach

Poslední štace s pobytem u moře, byť nedlouhým. Bylo tu pěkné vedro (až 36 stupňů), ale byli jsme na jednodenním výletě na backwaters, který byl naprosto fantastický, leželi jsme na pláži Marari, nakupovali v Allapuzha a prostě si užívali.

Celou fotogalerii najdete zde:

[nggallery id=13]

Děkuji všem autorům fotek, jež nejsou moje a které jsem použila; není v mých silách rozeznat, co je čí, a proto velice díky! 🙂 Věřím, že publikování vám nebude vadit…