Od ledna třídílný cyklus Zdravá strava podle čínské medicíny (online)!

kacudzo-nisiJídelníček pro podzimní období podle Kacudzó Nišiho je krátké doporučení z knihy Rytmy životní síly, která vyšla v roce 2016 v nakladatelství Eugenika. Během roku 2016 vás v každém konkrétním ročním období bude čekat doporučení na příslušnou dobu. Kacudzó Niši je japonský autor léčebného Systému zdraví a jeho knihy jsou překládány a vydávány v mnoha zemích světa.

847_144159Podzim

Na podzim je nejvíce užitečná mrkev a ředkev, houby, pečené kaštany, nudle z pohankové mouky. Ke konci období podzimu je vhodné jíst více tomelu (tomel japonský, jinak též Diovo ovoce – pozn. překl.) je velmi zdraví prospěšný a podporuje omlazovací procesy v organismu, zejména u lidí nad čtyřicet let, protože zpomaluje procesy stárnutí.