Je to ekologické, je to in, je to zdravé, je to plné živin, které z konvenčního ovoce a zeleniny již pomalu mizejí… řeč je o jedlé divočině (neboli divokých bylinách, divoké zelenině). S tím, jak jsme zvyklí brát potraviny z regálů supermarketů, postupně skoro vymizela schopnost získávat cenné jedlé položky našeho jídelníčku z přírody.
Proč vařit s jedlou divočinou?
- není zatížena intenzivním a/či konvenčním zemědělstvím (dávejte si pozor na kvalitu stanoviště, na němž sbíráte)
- obsahuje skoro stejné množství živin, které dříve obsahovala tradičně pěstovaná zelenina
- obsahuje mnohem více živin (prvků, vitaminů) než současné /i bio/ produkty z jakéhokoli (i farmářského) obchodu
- je zadarmo
- je ekologická a udržitelná (a v případech invazivních rostlin, což je většina jedlé zeleniny, navíc mírná redukce prospívá přírodě)
Pojďte se s ní naučit vařit! Na tomto rozcestníku najdete rozklikávací buttony řazené podle názvů rostlin, které jsou vhodné k využití jako jedlá divočina. Plnit budu stránku postupně, prosím o trpělivost :-).
[maxbutton id=“52″ ] [maxbutton id=“29″ ]
[maxbutton id=“24″] [maxbutton id=“33″ ]
[maxbutton id=“25″ ] [maxbutton id=“30″ ]
[maxbutton id=“23″ ] [maxbutton id=“72″ ]
[maxbutton id=“27″ ] [maxbutton id=“71″ ]
[maxbutton id=“28″ ] [maxbutton id=“32″ ]
[maxbutton id=“31″ ]