Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

IMG_4701V článku Jak se vyrábí kosmetika ZŽ se dozvíte, že kosmetické přípravky ZŽ vyrábím sama v domácích podmínkách ze surovin, jejichž kvalitu osobně kontroluji. A protože by možná řadu z vás zajímalo, jak se taková kosmetika vlastně vyrábí, připravila jsem pro vás fotogalerii, kde si můžete prohlédnout jednotlivé kroky a podle nich si třeba vyzkoušet nějaké své vlastní výrobky.

IMG_4687V prvé řadě je potřeba vymyslet si recept (nebo někde najít nějaký zajímavý, ale pokud možno opravdu „nekrást“ know-how nikomu jinému 😉 ). Naložit příslušné bylinky, přidat éterické oleje atd. Pak – po nějaké době zrání, pokud necháváte vyzrát například bylinné oleje – nastává doba slévání. Novou várku Pleťového bio oleje mandlového s levandulovými květy jsem slévala pro silnější účinek na modrý měsíc 31. 7. 2015 a z této akcičky jsou také fotky.

IMG_4688Výše vidíte potřebné pomůcky – které musejí být zcela čisté, aby kosmetika neplesnivěla – mísy (ne plastové), naběračku, utěrku (nevypadá čistě, ale to je tím, že pereme v eko /= slabších/ prostředcích, kdy se ze sněhově bílé holt časem stane jen bílá 😉 ), hodně tenký trychtýř atd. Vlevo je snímek slévání, kdy do čisté mísy vložím dvojí bavlněné „síto“ (bio bavlněné pleny a léty prověřený bavlněný kapesník jen pro tyto účely) a na tento filtr vliju slévanou směs bylin a oleje.

IMG_4689Vpravo je fotografie čerstvě slitého pleťového oleje. Má jemný nádech do zelena po lístcích levandule. Další postup zahrnuje plnění do obalového materiálu. Já tentokrát zvolila obaly od firmy Karel Hadek, neboť se mi líbí design lahviček a bílé vršky.

IMG_4693Jakmile je kosmetika bezpečně uzavřena v lahvičkách (s bezpečnostním závitem, takže kdo si kosmetiku koupí, pozná podle jemného lupnutí při prvním otevření, že lahvičku od plnění nikdo jiný neotevíral), zbývá už jenom ji řádně označit.

IMG_4694Já jsem pro nové jméno (dříve jsem kosmetiku označovala DanieLine) zvolila nejen nové logo, ale také úplně novou podobu štítků. Výslednou várku levandulového oleje vidíte na náhledovém obrázku, zde vpravo pak přímo slévání posledních kapiček tohoto krásného pěsticího olejíčku.
Z této práce mám nesmírnou radost! Naplňuje a těší mě fakt, že vyrábím lokální, hand-made a bio kosmetiku bez konzervantů, barviv a dalších činidel. Jedinou „nevýhodou“ je, že pokud vám moje kosmetika vyhovuje, musíte si ji nakoupit na celý rok dopředu, protože se jedná o sezonní záležitost. Uchovává se krásně po dobu 2 let v lednici!