Celá naše rodina miluje anglické jacket potatoes – plněné (a často zapečené) velké brambory. Zde je varianta s bršlicí kozí nohou. Můžete ovšem využít mnoho dalších rostlin z jedlé divočiny. Výborný by byl medvědí česnek, pár snítek a lístků popence nebo třeba česnáčku lékařského.
Suroviny
- velké brambory, přeříznuté na poloviny, zpoloviny uvařené a s vydlabaným středem
- cibule/pórek
- pár stroužků česneku
- kousek čerstvého zázvoru
- hrst až dvě čerstvých lístků bršlice kozí nohy
- polovinu misky tvarohu (plnotučného)
- nějaký kvalitní tvrdý sýr
Postup
Na oleji/ghí zpěníme cibuli/pórek, nadrobno nasekaný česnek a stejně nachystaný zázvor. Jakmile se zelenina opeče, přidáme vydlabané nasekané středy brambor, tvaroh, byliny a opečeme. Poloviny brambor umístíme do vymaštěného pekáčku a vydlabané středy naplníme směsí. Brambory jemně osolíme a nahoře posypeme nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem. Dáme zapéct do trouby. Podávali jsme s okurkovým salátem s jogurtem a nadrobno nasekaným medvědím česnekem. Všechny suroviny na salát jsme nechali několik hodin v pokojové teplotě, aby salát nebyl studený.